1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Bavulunuzu toplayın, Hollanda'dan çekip gidin"
“Bavulunuzu toplayın, Hollandadan çekip gidin

“Bavulunuzu toplayın, Hollanda'dan çekip gidin"

Müslüman Belediye Başkanı, Paris'teki terör saldırısı sonrası katıldığı bir televizyon programında, radikal İslamcılara çağrıda bulundu.

A+A-


Hollanda'da göçmen nüfusun en yoğun yaşadığı kent olan Rotterdam'ın Müslüman Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Paris'teki terör saldırısı sonrası katıldığı bir televizyon programında, radikal İslamcılara çağrıda bulundu.

Hollanda'nın ilk göçmen belediye başkanı unvanına sahip olan Fas kökenli Ahmed Aboutaleb, Rotterdam'da yaşayan ve özgürlüklerden hoşlanmayan radikal İslamcıların bavullarını toplayarak kenti terk etmesini istedi.

15 yaşında Fas'tan Hollanda'ya gelen 53 yaşındaki Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb, Batı değerlerini ve yaşam biçimini benimsemeyenlerin bu toplum içinde yaşamaya hakları olmadığını savundu.

Faslı bir imamın oğlu olan Ahmed Aboutaleb, Hollanda İşçi Partisi saflarında siyaset yapıyor. Belediye Başkanı olmadan önce gazetecilik yapan Aboutaleb, "Bazı gazetelerde çıkan karikatürler dolayısıyla burada yaşamaktan hoşlanmıyorsanız, o zaman size diyeceğim tek bir şey var: Bavulunuzu toplayın, Hollanda'dan çekip gidin" dedi.

Göçmenlerin Hollanda toplumuna entegrasyonuyla ilgili çalışmalarıyla tanınan Ahmed Aboutaleb, 2008'den bu yana ülkenin ikinci büyük kenti Rotterdam'ın belediye başkanlığını yürütüyor.

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur