1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Batı Şeria'da protesto
Batı Şeriada protesto

Batı Şeria'da protesto

Bağımsız Gençlik Hareketinin çağrısı üzerine bir araya gelen Filistinliler, Filistin yönetiminin Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi yerleşimcinin bulunması için İsrail ile yürüttüğü güvenlik koordinasyonunu protesto etti

A+A-

 

 

Filistin yönetiminin Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi yerleşimcinin bulunması için İsrail'le yürüttüğü güvenlik koordinasyonu protesto edildi.

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, Filistin Bağımsız Gençlik Hareketinin çağrısı ile bir araya gelen Filistinliler, bir süre slogan attı. Gruptakiler, El-Menara kavşağından yürüyüşe geçerken, Nablus-Ramallah yolunu kapatan Filistin emniyet güçleri, eylemcilerin Ramallah'ın kuzeyindeki İsrail'in Beyt Eyl askeri kontrol noktasına yürümesine izin vermedi.

İsrail ile güvenlik koordinasyonuna tepki gösteren gruptakiler, İsrail saldırılarına karşı Filistin halkının korunmasını istedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi yerleşimcinin bulunması için İsrail ile koordinasyon halinde olduklarını açıklamış, bu sözler Hamas tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil, geniş yetkiler verirken, bu çerçevede sürdürülen operasyonlarda 468 Filistinlinin gözaltına alındığı açıklanmıştı.

(AA)

Bu haber toplam 1088 defa okunmuştur