1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Başvuruyu bekliyoruz”
“Başvuruyu bekliyoruz”

“Başvuruyu bekliyoruz”

Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) Başkanı Kostakis Koutsokoumnis, bir sonraki sürecin Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun federasyonlarına katılım başvurusu olduğunu belirtti

A+A-

Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) Başkanı Kostakis Koutsokoumnis, FIFA ve KOP’un, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) KOP’a katılım başvurusunda bulunmasını beklediğini savundu.
Alithia gazetesi ve diğer gazetelere göre, İsrail ve Filistin arasında var olan futbol sounlarını çözmek amacıyla FIFA’nın temsilcisi olarak İsrail’de bulunan KOP Başkanı Kostaskis Koutsokoumnis, burada, Kıbrıs Haber Ajansı’na (CNA) yaptığı açıklamada, “Kıbrıs futbolunun birleştirilmesi” için FIFA himayesinde, KTFF ile KOP arasında imzalanan anlaşmanın hayata geçirilmesine yönelik bir adım olarak, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun, KOP’a katılım başvurusu yapmasının beklendiğini savundu.

Koutsokoumnis: “KTFF’nin başvurusunu bekliyoruz”
Koutsokoumnis açıklamasında “KOP’un üyesi olması için KTFF’nin başvurusunu bekliyoruz. Bu KOP’un ilgili makamlarının önüne getirilip değerlendirilecek ve bunun akabinde ilerleyeceğiz” ifadesini kullandı.
FIFA’nın da aynı çizgide bulunduğunu ifade eden Koutsokoumnis, ilgili açıklamanın, FIFA Başkanı Joseph S.Blatter tarafından, Brezilya’da gerçekleştirilen FIFA Genel Kurul toplantısı çerçevesinde yapıldığını anımsattı.
Koutsokoumnis, buna bağlı olarak askıda olan noktanın daha ileri müzakere değil, “KTFF’nin, KOP üyesi haline gelmesi” olduğunu belirtti.
“Bu konuda KTFF ile bazı görüşmelerin olup olmayacağı” şeklindeki bir soru üzerine Kutsokumnis, “herhangi bir görüşmeye gerek olacağını sanmadığını” söyledi.

“Bir sonraki gelişme başvuruyla ilgili olmalı”
KOP’un, gayri resmi şeklinde, dostane bir görüşmeyi ret etmesinin hiçbir zaman söz konusu olmadığını, “bir sonraki resmi görüşmenin, KTFF’nin, KOP’a katılım başvurusuyla ilgili olması gerektiğini” ifade eden Koutsokoumnis, bu aşamada, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile devam eden bir müzakere sürecinin bulunmadığını belirtti.
Kutsokumnis sözlerinin devamında, yapılması muhtemel bir görüşmenin gayri resmi olacağını ve de bazı gayri resmi görüşler için gerekmesi muhtemel izahatlarla ilgili olacağını ifade etti.
İmzaladıkları belgenin, gelecekte ne olacağına dair yol gösterici belge olduğunu belirten Koutsokoumnis, FIFA’nın, bir sonraki adımı, “KOP’a katılım başvurusunda bulunması gereken” Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndan beklediğini söyledi.

Bu haber toplam 1804 defa okunmuştur