1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Başsavcılık’ta ‘Özgürgün’ mesaisi…
Başsavcılık’ta ‘Özgürgün’ mesaisi…

Başsavcılık’ta ‘Özgürgün’ mesaisi…

Başsavcılık tarafından Eski Başbakan, UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün aleyhinde ‘eksik veri’ olduğu gerekçesiyle polise gönderilen, mal beyanları dışında, 2015-2018 yılları arasındaki banka hesaplarını da kapsayan dosyanın incelemesi tamamlandı.

A+A-

VAROL: “DOSYA OLDUKÇA AYRINTILI, SUÇ UNSURU OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRMA SONUCUNDA…” Dosyanın akıbeti hakkında YENİDÜZEN’e konuşan Başsavcı Yardımcı Muavini Ahmet Varol, suç unsuru olup olmadığının ayrıntılı araştırma sonucu belirleneceğini belirterek, oldukça detaylı olan dosyanın incelemesinin bir iki gün içerisinde tamamlanamayacağını, belli bir süreye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Ayşe GÜLER

Başsavcılık tarafından Eski Başbakan, UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün aleyhinde ‘eksik veri’ olduğu gerekçesiyle polise gönderilen, banka hesaplarına yönelik dosyanın incelemesi tamamlandı.

Detaylı araştırmanın sona ermesinin ardından, dosya geçtiğimiz hafta polis tarafından Başsavcılığa iletildi.

Mal beyanlarının ardından, banka hesapları da mercek altına alınan Özgürgün ile ilgili gözler yeni sürece çevrildi.

YENİDÜZEN’e konuşan Başsavcı Yardımcı Muavini Ahmet Varol, daha önce eksik verilerin bulunduğu dosyanın polis tarafından tamamlandığını, suç unsuru olup olmadığının ayrıntılı araştırma sonucu belirleneceğini belirtti.

“Dosya, 2015-2018 yıllarını kapsıyor”

Varol, dosyanın 2015-2018 yıllarını kapsadığını aktardı.

Yine Özgürgün aleyhine, ‘gerçeğe aykırı mal beyanı’ ile ilgili Meclis’e gönderilen iki dosyanın akıbetinin ne olduğunu bilmediğini de ifade eden Varol, bununla ilgili şu ana kadar Başsavcılık’ tan herhangi birinin çağrılmadığını belirtti.

Varol, dosyanın oldukça detaylı olduğunu bu nedenle incelemesinin bir iki gün içerisinde tamamlanamayacağını aktararak, bu konuda belli bir süreye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Dosya ile ilgili net kararın ayrıntılı araştırma sonucu belli olacağını da söyleyen Varol, “Suç unsuru vardır demek için her şeyin net olarak ortaya konulması gerekiyor” dedi.

Danışma Kurulu oluşturuldu…

Öte yandan elde edilen bilgiye göre; Özgürgün aleyhine Başsavcılık tarafından gönderilen raporu ilk etapta görüşecek Danışma Kurulu oluşturuldu.

Kurulda, CTP Milletvekilleri Asım Akansoy, Fazilet Özdenefe, HP Milletvekilleri Mesut Genç, Hasan Topal, UBP Milletvekilleri Dursun Oğuz ile Özdemir Berova bulunuyor.

Kurula, Meclis Başkanı, CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay başkanlık ediyor.
Danışma Kurulu yapacağı incelemenin ardından, süreci yönetecek Özel Komite’yi oluşturacak.
Özel Komite’de ‘grubu olan’ siyasi partiler yer alacak.
Yasal prosedüre göre oluşturulacak özel komitenin çalışmasını 45 gün içinde tamamlaması gerekiyor.
Yapılacak inceleme sonrası komite dokunulmazlığın kaldırılması isteminin siyasal amaçlara dayanmadığı yargısına varırsa hazırladığı gerekçeli raporu Meclis Genel Kurulu’na sunacak.

 

 

 

Bu haber toplam 3009 defa okunmuştur
İlgili Haberler