1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. “Basketbolu seviyorum”
“Basketbolu seviyorum”

“Basketbolu seviyorum”

“Basketbolu seviyorum”

A+A-

 


Hüseyin KIRAL

25 yıl önce Güvercinlik İlkokulu’nda başladığı öğretmenlik hayatına ilk altı ayın dışındaki tüm zamanını Gönyeli İlkokulu’nda sürdüren Ahmet Karaoğlan, çalıştırmaya başladığı kız basketbol takımı ile birlikte on yedi yılda oniki şampiyonluk kazandığını söyledi. Karaoğlan, 25 yıl önce Güvercinlik İlkokulu’ndan Gönyeli İlkokulu’na atanırken Ahmet Aziz hocanın emekli olana kadar çok şampiyonluklar kazandığını, ancak kendisinin de 17 yıl önce aldığı bayrağı daha yukarıya çıkardığının altını çizdi. Ahmet Karaoğlan, yaşadığı şampiyonlukları değerlendirirken, 17 yıl önce 12 yaşında olan basketbolcularının bugün 29 yaşında olduğunu ve basketbol sayesinde çok iyi yerlere geldiklerini söyledi. Kimisinin doktor, avukat ve öğretmen olduğunu belirten Karaoğlan, yüzde 25-30’unu öğretmen olarak gördüğünü, bunun da kendisi için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu açıkladı.

“1997’DE KAZANDIĞIMIZ TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNU UNUTAMAM”

Gönyeli İlkokulu ile birlikte basketbol sayesinde Türkiye’de en tanınmış okul olduklarını ve Türkiye’de Gönyeli İlkokulu’nun onur tablosunda yer aldığının altını çizen Ahmet Karaoğlan, KKTC’de kazanılan 12 şampiyonluğun ardında Türkiye’ye gidildiğini ve oralarda şampiyonluk dahil birçok başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi.
Sekiz veya dokuz kez Türkiye üçüncüsü olduklarını, yine iki kez Türkiye ikinciliği elde ettiklerini, ancak 1997 yılında Samsun’da Arı Koleji ile oynanan final maçı sonrası galip gelerek elde ettikleri şampiyonluğu unutamadığını belirten Karaoğlan, “O gün salonun önünde hep kırmızı plakalı araçlar vardı ve bir başka okulun öğretmen arkadaşları bize ‘hocam bugün işiniz zor, çünkü bakanları da yenmek zorunda kalacaksınız’ demişti” dedi.

“ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ ŞAMPİYONLUĞU KAZANDIK”

“2015-2016 eğitim yılı başında, yani okul açılırken koyduğumuz şampiyonluk hedefine ulaşmanın okul olarak sevincini yaşıyoruz” diyen Karaoğlan “Kazanılan bu şampiyonlukla üç yıl üst üste şampiyon olduk. Bu ayrı bir sevinç ve gurur oldu benim için” dedi.
Karaoğlan, “Bunun yanında bir parmağı olmayan eski bir oyuncumun şampiyon olduğumuzun akşamı bana ‘Hocam siz kazandırdınız beni bu topluma’ demesi ve ‘Ben sizin yüzünüzden yenilmemeyi, kaybetmemeyi öğrendim, teşekkür ederim’ diye mesaj atması 25 yılda neleri başardığımın bir göstergesi oldu” dedi.

Bu haber toplam 1619 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 249. Sayısı

Adres Kıbrıs 249. Sayısı