1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Basketbol ve atletizmde genç yaşta başarıya koşan iki isim Kadıoğlu Kardeşler
Basketbol ve atletizmde genç yaşta başarıya koşan iki isim  Kadıoğlu Kardeşler

Basketbol ve atletizmde genç yaşta başarıya koşan iki isim Kadıoğlu Kardeşler

Basketbol ve atletizmde genç yaşta başarıya koşan iki isim Kadıoğlu Kardeşler

A+A-

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemizde hem atletizm hem de basketbol alanında başarıya koşan Yakın Doğu Koleji öğrencileri Sude ve Buse Kadıoğlu, spor yaşantılarında elde ettikleri başarılarla isimlerinden söz ettiriyor. Genç sporcular, basketbolda çok başarılı bir kariyer geçirip ileride profesyonel oyuncu olmak istiyorlar.

SUDE: “GÜLLEDE YENİ REKORLAR KIRMAK İSTİYORUM”
Yakın Doğu Koleji sporcusu Sude Kadıoğlu, geçtiğimiz yıl ilk olarak 11.69, daha sonra 11.88 derece yaparak güllede rekor kırmıştı. Bu başarının kendisini çok mutlu ettiğini aktaran genç oyuncu, her zaman yanında bulunan ailesine, arkadaşlarına ve hocalarına teşekkür etti. Bu rekordan sonra yeni rekor yakalamak için denemeler yaptığını aktaran Sude, bu denemelerde başarılı olamadığını ancak çalışmalarını yoğunlaştırarak bu dereceyi daha da ilerletebileceğini söyledi.

“TÜRKİYE BİZİM İÇİN İYİ BİR TECRÜBE OLDU”
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Atletizm Federasyonu’nun daveti üzerine Konya’da yapılan 6. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları’na katılan KKTC Atletizm Federasyonu’na bağlı atletler, çeşitli organizasyonlarda yarışmıştı. Genç sporcular Sude ve Buse, bu yarışlarda yer alsa da iyi bir derece yakalayamadı. Sude ve Buse bu oyunlarda bulundukları için mutlu olduklarını dile getirirken, bu organizasyonun kendilerine iyi bir tecrübe olduğunu ifade etti.

“ŞAMPİYONLUK İNANILMAZ BİR DUYGU”
Ortaokul kız basketbol kategorisinde geçtiğimiz sezon şampiyon olan Yakın Doğu Koleji, bu yıl o başarıyı elde edemedi. Sude ve Buse de bu şampiyonluğun büyük mimarlarından olmuştu. Genç sporcular, şampiyonluğun inanılmaz bir duygu olduğunun vurgusunu yaparak, genç yaşta böylesi bir başarının kariyerlerinde önemli yer tutacağını söyledi. Genç basketbolcular, bu yıl daha kötü sonuçlar aldıklarını ve şampiyon olmadıklarını dile getirdi.   

“HEDEFİMİZ İYİ BİR BASKETBOLCU OLMAK”
Atletizmin yanı sıra basketbola da önem veren genç sporcular, gelecekte basketbol formasını terletmek istiyor. Basketbolda birçok başarıyı yakalamak isteyen Sude ve Buse, gelecekte profesyonel olarak yurt dışında oynamak istiyorlar. Basketbolun çok zevkli ve eğlenceli spor olduğunu anımsatan genç sporcular, profesyonel olmanın kolay olmadığını ve bunun ancak çok çalışılarak gerçekleşebileceğini savunuyor.

“BÜYÜK KULÜPLERDE OYNAMAK İSTİYORUZ”
Sude ve Buse kardeşler, gelecekte büyük takımlarda basketbol oynamak hayallerinin olduğunu, bunu gerçekleştirmek için çok çalışacaklarını ifade etti. Galatasaray’da oynayan Işıl Alben’i çok beğendiklerini belirten genç sporcular, Galatasaray’ın başarılı olmasında Işıl Alben’in büyük katkısı olduğuna dikkat çekiyor. Yakın Doğu Kadın Basketbol takımına da değinen genç sporcular, Yakın Doğu’nun çok büyük bir iş başardığını aktardı. Yakın Doğu’nun bu yıl büyük şansızlık eseri küme düşme mücadelesi verdiğini kaydeden genç basketbolcular, gelecek sezonlarda bu takımın daha iyi transferler gerçekleştirerek üst sıralara da oynayabileceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 6320 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 261. Sayısı

Adres Kıbrıs 261. Sayısı