1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başkent trafiği alt-üst
Başkent trafiği alt-üst

Başkent trafiği alt-üst

Altınbaş Işıkları yakınlarındaki ‘su boru hattı’ döşeme çalışmaları nedeniyle Sanayi Bölgesi’ne ve Lefkoşa’nın merkezine dönüşün kapatılması sabah saatleri ve mesai bitiminde trafikte uzun kuyruklar oluşmasına neden oluyor.

A+A-

Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde yapılan kazı çalışmaları trafiği alt üst etti. Geçmişe dayanan trafik sorununun katlanarak arttığı Başkent, günlerdir saatlerini trafik keşmekeşinde harcıyor, sinirler geriliyor.

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da özellikle Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda trafik işkenceye döndü. Gönyeli Çemberi’nde yıllardır yaşanan uzun kuyruklar vatandaşı çileden çıkarırken, son zamanlarda ‘su projesi’ kapsamında Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde yapılan kazı çalışmaları da trafiği felç ediyor. Özellikle Altınbaş Işıkları yakınlarındaki ‘su boru hattı’ döşeme çalışmaları nedeniyle Sanayi Bölgesi’ne ve Lefkoşa’nın merkezine dönüşün kapatılması sabah saatleri ve mesai bitiminde trafikte uzun kuyruklar oluşmasına neden oluyor. Bu güzergahlar üzerinde yakın mesafeye gitmeye çalışan çoğu vatandaş, Atatürk Spor Salonu yanında bulunan ışıkları kullanarak dakikalarca trafikte bekliyor.

İki türlü sorun yaşanıyor
YENİDÜZEN’e konuşan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Müsteşarı Bülent Arkın, Altınbaş Işıkları’nın olduğu yerdeki kazı çalışmalarının uzun sürmesinde “iki türlü problem” yaşandığını belirtti. Boru döşeme esnasında trafik ışıklarına ait kablonun kopması nedeniyle ana kartın yandığını söyleyen Arkın, ayrıca yer altındaki fiber optik kabloların, belediyeye ait su boruları ve birinci ana ishale hattı borularının zarar görmemesi için kazı çalışmalarının yavaş ilerlediğini dile getirdi.

Trafik felç
Her sabah saat 07.30 ile 09.00 arası iş yerlerine ve okula gitmek için yollara düşen vatandaşlar, Gönyeli Çemberi ve Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde oluşan trafik nedeniyle büyük sorun yaşıyor.
Özellikle Gönyeli ve Güzelyurt istikametinden Lefkoşa’ya doğru gitmek için dört şerit oluşturan araçlar, dakikalarca sırada perişan oluyor. Girne’den gelen yüzlerce araç, Gönyeli istikametinden gelen yoğun araç trafiği nedeniyle, ana yol içerisinde uzun kuyruklar oluşturuyor.
Yıllardır süren bu trafik sorununa son zamanlarda Atatürk Spor Salonu önündeki trafik ışıkları ile Kıbrıs Gazetesi arasındaki güzergah da eklendi. Altınbaş Işıkları önünde süren ‘su boru hattı’ döşeme çalışmaları sabahın erken saatleri ve akşam iş çıkışında uzun kuyrukları oluşmasına neden oluyor.
Uzun bir zamandır devam eden kazı çalışmaları trafiği felç ederken, yolları da geçilmez hale getirdi.

--------------------------------------------------------------------------------------

Arkın: “Boru hatları ve kablolar zarar görmemesi için çalışmalar uzadı”

Su boru hattı çalışmalarının uzun sürmesi konusunda YENİDÜZEN’e açıklama yapan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Müsteşarı Bülent Arkın, çalışmaların yer altındaki fiber optik kabloların, belediyeye ait su boruları ve birinci ana ishale hattı borularının zarar görmemesi için kazı çalışmalarının yavaş ilerlediğini dile getirdi. Altınbaş Işıkları’nın olduğu yerdeki kazı çalışmalarının uzun sürmesinde iki türlü problem yaşandığını söyleyen Arkın, bunlardan birinin döşeme çalışmaları sırasında trafik ışıklarına ait kablonun koptuğunu ve ışıkların çalışamaz duruma geldiğini söyledi. Kablonun kopmasından dolayı ana kartın yandığını belirten Bülent Arkın, ana kartın Türkiye’den sipariş edildiğini bu hafta içinde ellerine ulaşmasını beklediklerini aktardı. Arkın, kablonun tamir edildiğini ana kartın gelmesi durumunda monte edilerek, ışıkların yeniden çalışmasını sağlayacaklarını ifade etti. Bülent Arkın, su hattı üzerinden iki boru döşendiğini, Çamlıbel- Güzelyurt- Hamitköy güzergahına döşenen birinci ana ishale hattı, belediyeye ait su boruları, fiber optik kaplolar ve kanalizasyon hatlarına zarar gelmemesi için kazı çalışmalarının uzun sürdüğünü ifade etti.
Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde ilerleyen kazı çalışmalarının Genç TV önünde biteceğini belirten Arkın, çalışmaların uzun sürmesinden dolayı kendilerinin de hoşnut olmadığını dolayısıyla bu hafta içerisinde çalışmaların bitmesini beklediklerini söyledi.

Bu haber toplam 1823 defa okunmuştur