1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Başkan davayı geri çekmedi mi?'
'Başkan davayı geri çekmedi mi?'

'Başkan davayı geri çekmedi mi?'

Girne İnisiyatifi üyesi Halil Paşa, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün dünkü açıklamaları yanıtladı.

A+A-

 

Girne İnisiyatifi üyesi Halil Paşa, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün dünkü açıklamaları yanıtladı.

 

Hatırlanacağı üzere, Güngördü, 15 Mayıs’ta YENİDÜZEN gazetesinde manşeti, “Kazanılmış dava geri çekildi” haberinde Paşa’nın iddialarını yanıtlamış, “İnşaat için mahkemenin verdiği herhangi bir yıkım kararı yoktur” açıklamasını yapmıştı.

 

Paşa’nın açıklamasının tam metni şöyle:

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yaptığı basın açıklamasında; şahsımı ve nezdinde Girne İnisiyatifini, kamuoyunu yalan yanlış ithamlarla yanıltmakla suçladı.

Bu suçlamalarına karşı yanıtımdır.

Güngördü şahsımı hedef aldığı açıklamasında:

1.“Hukuki teknik sıkıntılar dolayısı ile her ne kadar ‘davanın geri çekilmiş’ olduğu gündeme gelmiş ise de, davamızdan ve/veya gayrı yasal durumun ortadan kaldırılması gerekliliği niyetimizden asla vazgeçmiş değiliz…” diyor.

Yani mahkemede sürmekte olan kazanacağı ayan beyan bir davayı sürdürmekten vazgeçmiş!.

Röportajda söylenen ne? “Girne Belediye Başkanının davadan vazgeçtiği.”

Bunun neresi kamuoyunu yanıltmak oluyor?

2. Başka ne diyor Nidai Güngördü?

“Davayı takip eden avukatın haberi olmadan Başkan davayı geri çekti” iddiası da gerçek dışı olup…”

Peki röportajda ne demişim?

“Mahkemede davayı takip eden avukat arkadaş aradı, onun birkaç hafta sonra haberi oldu. Hatta Nidai bey o kadar gizledi ki Belediye Meclis üyelerinin bile haberi yok.”

Bahsettiğim avukat arkadaşın Girne İnisiyatifi avukatı Öncel Polili olduğunu anlamamış. Kaldı ki Girne Belediyesinin avukatı Sayın Sıla Miroğlu’nu da röportaj sonrasında tanıdım.

3.Nidai Güngördü Kaya Grubuna karşı davanın geri çekilmesiyle ilgili olarak diyor ki;  “İddia edildiği gibi yeniden yasal yollara başvuru hakkımız ortadan kalkmamıştır”. Onun bu açıklaması hukukla ilgili teknik bir sorundur. Buna göre ”İthamda bulunulduğu zaman ve dava geri çekildiğinde, teknik olarak yeniden dava açmak mümkün değildir!” Benim burada anlatmak istediğim de bu hukuki boyuttu.

4.Güngördü diyor ki; “en geç 01/07/2017 tarihinde imar planının açıklanmaması ve/veya kat artırımına ilişkin bir ibarenin yer almaması durumunda yıkım taahhüdünde bulunup, bu taahhütleri Mahkemece kayıt altına alınmıştır.” Bu açıklaması bile tam değil. Çünkü protokolde “bir ay içerisinde” diye bir ibare daha vardır. Yani Ağustos’a kadar bu iş uzar. İyi niyetle gözünden kaçmış diyelim.

Ama en önemlisi bu protokoldeki bu maddenin, mahkemenin kararının yerine geçmeyeceği, mevcut kaçak katlarla ilgili yasa dışılığı ortadan kaldırmadığını, dolayısıyla da davanın geri çekilmesine de yanıt olamayacağıdır. Yani bile bile yasaya aykırı inşaat yapan bir şirkete yıkım emri talep etmek yerine neden dava geri çekildi.

5. “Röportaj da olsa haber de olsa kimsenin yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya hakkı yoktur” diyor Güngördü şahsımı ve röportaj yapan gazeteciyi hedef alıyor.

Öyleyse kamuoyunu yanıltmayın sayın başkan.

Şehircilik Dairesinden size gelen bilgi açık. Şimdi çıkılan katlar yasak. Ancak yeni çıkacak İmar Yasası ile yasallaşmış mı olacak? O zaman bizim de zaten Girne İnisiyatifi olarak iddiamız şuydu: “Yasalara göre İnşaat yapılmıyor. Yapılan inşaatlara göre yasalar düzenleniyor.” Böylece yasa dışı olan inşaatlar da yapanın yanına kar kalıyor. Taahhüt veren şirketin taahhütlerine tüm bunlara rağmen hangi sebeple itibar edildi? Siz de belediye olarak bütün bunlara sessiz kalmamızı mı bekliyorsunuz?

Sessiz kalmayacağız!..  

6. “Röportajda otel inşaatında iki kat yıkılması gerekirken belediyenin de talebiyle bir katın yıkılmasına indirildi. Bu konu belediyede hiç gündeme gelmedi. Madem ki ilgili kişi bu konuları yakından takip ediyor ve bu kadar derin bilgisi vardır yetkili makamın belediye olmadığını bildiği halde bunu söylemesi art niyetli olup esas pis koku buradadır. İmar Yasası’na göre yetkinin Şehir Planlama Dairesi’nde olduğu herkes tarafından bilinmektedir.”

Madem konu açıldı yazayım. “Ben bir belediye başkanının iki kat yıkılsın diyorsunuz ancak bir kat yıkılırsa antlaşma sağlanabilir” demesini de eskiden art niyetli bulmazdım ama şimdi art niyetli söylenmiş bir söz olarak bulduğumu da belirtmek isterim.

7.Kaya Grubu Otel İnşaatında denize moloz dökümü ve dolgu yapılması dün ve bugün de devam etti sayın Güngördü. Haberiniz yoksa Girne İnisiyatifi sayfasındaki video kayıtlarına bir göz atın.

Pis kokulara gelince. Girne İnisiyatifi sivil toplum örgütüdür. Ben de aktif bir üyesiyim. En büyük çıkarımız Girne’nin bozulan yaşam kalitesini olabildiğince ve yasal yolları sonuna kadar zorlamak ve bunda başarılı olunabileceğini göstermek.

Son olarak bunca zamandır makamınıza kabul etmemekte direttiği Girne İnisiyatifini, halkın belediye Başkanı olarak seçilen Nidai beyi, Girne Barış Parkı'nda gerçekleştirdiği halk toplantılarına beklediğimizi de belirtmek isteriz.

 

Bu haber toplam 3310 defa okunmuştur
İlgili Haberler