1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "BAŞKA ARDA'LAR ÖLMESİN”
BAŞKA ARDALAR ÖLMESİN”

"BAŞKA ARDA'LAR ÖLMESİN”

“Ardalar Ölmesin - 2. Uluslararası Kite Surf” etkinliği Yedidalga’da Yapıldı

A+A-

 

Başbakan Hüseyin Özgürgün, sporun faydalarına dikkat çekerek, ailelere, çocuklarını spora yönlendirmeleri çağrısı yaptı. Özgürgün,"Başka Arda'lar ölmesin, çocuklarımızı spora yönlendirelim. Sporcu, birçok sıkıntıdan, bir çok problemden uzak yetişiyor. Sporcu temizdir" dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun katkılarıyla düzenlenen “Ardalar Ölmesin - 2. Uluslararası Kite Surf” etkinliği Yedidalga’da yapıldı.

Uyuşturucudan genç yaşta hayatını kaybeden Arda Erkan’ı anma ve gençlerin uyuşturucu kullanmasını önlemek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Kite Surf Etkinliğinde Arda Erkan’ın sörf ekipmanı da kullanıldı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, etkinliğin sonunda, Afrodit Sitesi'nde dereceye giren sörfçülere madalya ve kupaları verildi. Törene, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve eşi Dilek Özgürgün, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu katıldı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu'nun da katkıları ile anlamlı ve önemli bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, katkı koyan herkesi kutladı.

Ailelere, çocuklarını spora yönlendirdiği için teşekkür eden Başbakan Özgürgün, şöyle konuştu:

"Başka Arda'lar ölmesin, çocuklarımızı spora yönlendirelim. Sporcu, birçok sıkıntıdan, birçok problemden uzak yetişiyor. Sporcu temizdir.

Sporculuk, belki de onların yönlenmesiyle ileride karşılaşacakları birçok sorunları da aşabilecekleri önemli bir uğraştır. Sporcu olsunlar, sporcu yetişsinler. Biz yıllarca bunun faydasını hem çevre edinmede, hem birlikte hareket etmede, hem kötü alışkanlıklardan uzak kalmada ve düzenli bir hayatta gördük. Hepsi sporun sağladığı güzelliklerdir. Sporcular bu anlamda ruhen ve bedenen sağlıklı bir şekilde yetişerek, bulundukları çevreye, kendilerine çok büyük fayda sağlayan insanlardır."

Başbakan Özgürgün, "Başka Arda'lar ölmesin" diyerek Arda'nın ailesine tekrar başsağlığı diledi.

Arda'nın babası Mustafa Erkan da, Başbakan Özgürgün ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

(tak)

Bu haber toplam 2214 defa okunmuştur
İlgili Haberler