1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Basında 'yasa dışılık' konuşuldu
Basında yasa dışılık konuşuldu

Basında 'yasa dışılık' konuşuldu

Basın İş Yasası’nın uygulanmasıyla ilgili denetimlerin devam edeceğini söyleyen Çalışma Bakanı Ünverdi, etik konularla ilgili Gazeteciler Birliği’yle toplantı yapmanın yararlı olacağını kaydetti

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, basın sektöründeki yasa dışı uygulamaların takipçisi ve denetçisi olduklarına işaret ederek “Bu konudan taviz vermemiz hiçbir şekilde mümkün değildir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Hüseyin Güven başkanlığındaki Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) heyetini kabul etti. Kabulde Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf Önderol da hazır bulundu.

Bakan Şerife Ünverdi kabulde yaptığı konuşmasına, Gazeteciler Birliği’ni çalışmalarından dolayı kutlayarak başladı.

Basın çalışanlarının gösterdiği özveri ve fedakârlığın gurur kaynağı olduğunu söyleyen Ünverdi, sektörde çalışanların geleceğe güvenle bakması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Bakanlık olarak kaçak işçilikle ilgili yoğun bir çalışma başlattıklarını kaydeden Ünverdi, 102 Alo İhbar hattının faaliyette olduğunu; çalışma izinsiz işçi çalıştıran işyerlerine 5 asgari ücret ceza uygulamasının devam ettiğini hatırlattı. Bu kapsamda basın sektöründeki yasa dışı uygulamaların da takipçisi ve denetçisi olduklarını ifade eden Ünverdi, bu konudan taviz vermelerinin hiçbir şekilde mümkün olmadığını anlattı.

YERLİ İSTİHDAMA VERİLECEK TEŞVİKLER

Yerli istihdamın teşvikiyle ilgili başlattıkları çalışmaların devam ettiğini dile getiren Ünverdi, Sayıştaylık’tan gelen uyarı nedeniyle, konuyla ilgili ayrı bir fon oluşturulması için Cumhuriyet Meclisi’nde alt komite oluşturulduğu bilgisini verdi.

Basın İş Yasası’nın uygulanmasıyla ilgili denetimlerin devam edeceğini söyleyen Çalışma Bakanı Ünverdi, etik konularla ilgili Gazeteciler Birliği’yle toplantı yapmanın yararlı olacağını kaydetti

GÜVEN: BASIN İŞ YASASINA AYKIRI UYGULAMALAR VAR

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven ise basın çalışanlarının ülke sorunlarını gündeme getirirken, kendi sorunlarını geri planda bıraktığını, buna karşın basın sektöründe Basın İş Yasası’na aykırı uygulamalar olduğunu ifade etti.

Çalışma saatleri, sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları gibi pek çok konuda yasaya aykırı uygulamaların basın çalışanlarını mağdur ettiğini anlatan Güven, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın asli görevi gereği bu konuda gerekeni yapmasını istedi.

EMEKLİLİK YAŞINA GELEN ÇALIŞANLAR SIKINTI YAŞIYOR

Hüseyin Güven, medya kurumlarına yaptıkları ziyaretlerde emeklilik yaşına gelmiş çalışanların sosyal sigorta yatırımlarının yapılmaması nedeniyle mağduriyet yaşadığını gözlemlediklerini anlattı.

Çok sayıda basın çalışanının sosyal sigortasının yatırılmaması nedeniyle sık sık iş değiştirmek durumunda kaldığına işaret eden Güven, bu durumun nedeniyle çalışanların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Çok sayıda üniversite öğrencisinin kayıt dışı şekilde, kısa sürelerle istihdam edildiğini anlatan, Gazeteciler Birliği Başkanı Güven, bu durumun gerçek mesleği gazetecilik yapmak olan kişilerin önünde engel olduğunu belirtti.

Hüseyin Güven, yaptıkları ziyaretlerde devletin işverenlere yerli istihdamla ilgili teşvikleri ödemediği bilgisini de aldıklarını aktararak, bu konuda gereğinin yapılmasını talep etti. (TAK)

Bu haber toplam 1621 defa okunmuştur