1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Basın mensupları onuruna yeni yıl kokteyli
Basın mensupları onuruna yeni yıl kokteyli

Basın mensupları onuruna yeni yıl kokteyli

Başbakan Yorgancıoğlu; basın mensupları onuruna yeni yıl kokteyli düzenledi…

A+A-

“Her türlü özgürlük ve insan hakkı bizim için olmazsa olmazdır”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, basın mensupları onuruna yeni yıl kokteyli düzenledi. Arkadaş Pastanesi-Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Lokali’nde gerçekleşen kokteyle basın camiasından eski yeni birçok isim katıldı. Kokteylde kısa bir konuşma yapan Yorgancıoğlu, “Basın özgürlüğünün, düşünce ve anlatım özgürlüğünün geliştirilmesi ödevlerimiz arasındadır” dedi. Neşeli bir ortamda gerçekleşen kokteylde, Yorgancıoğlu basın camiasıyla sohbet etme fırsatı buldu.
Yorgancıoğlu: “Bu değerlere gözbebeğimiz gibi bakıyoruz”
Yorgancıoğlu konuşmasında ülkede yaşanan acı tatlı olayların en yakın tenıklarının gazeteciler olduğunu söyleyerek, medyanın gelişen teknolojiyle hayatımızda etkin rol oynadığını hatırlattı. Basın özgürlüğü ve medya etiği gibi konulara da değinen Yorgancıoğlu, basın emekçilerinin daha iyi koşullarda çalışabilmesi için Çalışma Bakanlığı’nın denetimleri ve çalışmalarının devam edeceğini de söyledi. Yorgancıoğlu’nun konuşması şöyle;

“Basın camiasının değerli emekçileri, sevgili dostarım...
Toplum ve ülke olarak bir yılı daha acısıyla tatlısıyla geride bırakıyoruz.
Yaşadığımız acıların da iyi olayların da en yakın tanıkları sizler, yani gazetecilersiniz.
Gelişen teknoloji ile beraber medya, çok değişik mecralarla hayatımızda daha da etkin bir rol oynuyor.
Hükümet olarak basınımızın sorunlarına duyarlıyız.
Basın özgürlüğü de dahil olmak üzere her türlü özgürlük ve insan hakkı bizim için olmazsa olmazdır.
Bu değerlere gözbebeğimiz gibi bakıyoruz.
Basın özgürlüğünün, düşünce ve anlatım özgürlüğünün geliştirilmesi ödevlerimiz arasındadır.
Gerek yasal, gerekse idari anlamda gerekli düzenlemelerle ilgili adımları atarken basın örgütlerimiz ve kuruluşlarımızla yakın işbirliği içinde olacağız.
Medyada etik konusu bir diğer önemli husustur. Basın özgürlüğünün istismar edilmesi, kişilerin ve kurumların kişilik haklarına saldırılması, etik anlamdaki ihlaller birlikte hareket etmemiz gereken bir konudur. Bu alanda sivil toplum örgütlerimizin, üniversitelerimizin ve mesleki kuruluşların katılımıyla oluşurulan Medya Etik Kurulu’nun son derece önemli bir görevi başarıyla ifa ettiğini memnuniyetle ifade etmek isterim.
Basın kuruluşlarının ve basın emekçilerinin daha iyi koşullarda çalışabilmesi, haklarının korunması ve geliştirilmesi hükümetimizin hedefleri arasındadır. Bu amaçla Çalışma Bakanlığımızın denetimleri ve çalışmaları devam edecektir.
2014’ü uğurlayıp 2015’e ‘merhaba’ demeye hazırlandığımız bu günlerde, Kıbrıs Türk basınına 100 yıldan fazla bir süredir emek veren herkese saygılarımı sunuyorum.
Şimdi aramızda olmayanları saygıyla anıyorum.
2015 yılının ülkemiz, toplumumuz, dünyamız ve basınımız açısından ‘iyi haberler’le dolu olmasını diliyorum.”

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 1607 defa okunmuştur