1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Basın İş Yasası ve insani değerlere aykırı”
“Basın İş Yasası ve insani değerlere aykırı”

“Basın İş Yasası ve insani değerlere aykırı”

Basın-Sen, Kıbrıs Medya Grubu'nda 4 basın emekçisinin işine son verilmesini eleştirdi.

A+A-

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Canan Onurer, Kıbrıs Medya Grubu'nda çalışan 4 basın emekçisinin tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek işten durdurulduğunu öğrendiklerini belirterek, bunun ‘Basın İş Yasası’na ve insani değerlere aykırı’ olduğunu savundu.

Onurer yaptığı açıklamada, basın emekçilerinin‘yasal mevzuata aykırı ve keyfi’ şekilde işten durdurulduğunu ileri sürerek, konuyla ilgili yasal süreç başlatacaklarını duyurdu.

“2007'den beri yürürlükte olan Basın İş Yasası'nın uygulanması için basın emekçilerinin tüm serzenişi yok sayılarak, bu durumları her defasında yaşamaya mecbur bırakılıyoruz.

Düşük ücretle çalıştırılan, uzun ve düzensiz çalışma saatlerine, her türlü şiddet ve mobbinge maruz kalan basın emekçilerinin yaşadığı sıkıntılara karşın, Meclis'te oturan 50 milletvekili de dahil, gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin üç maymunu oynamasına artık yeter diyoruz!” ifadelerini kullanan Onurer, Kıbrıs Medya Grubu'nu, “sürdürdüğü yasaya aykırı uygulamaları terk etmeye” çağırdı.

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Onurer, çalışma hayatını düzenlemekle sorumlu; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı da göreve çağırdı.

(tak)

 

Bu haber toplam 1220 defa okunmuştur