1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Basın, baskı ve tehditle şekillenemez'
'Basın, baskı ve tehditle şekillenemez'

'Basın, baskı ve tehditle şekillenemez'

KTGB Yönetim Kurulu, bazı milletvekillerinin basın çalışanlarına yönelik rencide edici davranışlarda bulunduğuna dikkat çekti.

A+A-

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, (KTGB) Yönetim Kurulu, bazı milletvekillerinin basın çalışanlarına yönelik rencide edici davranışlarda bulunduğuna dikkat çekti.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan KTGB, mesleklerini en iyi şekilde icra etmek isteyen basın emekçilerini suçlayarak bir yere varılamayacağını vurguladı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, basın çalışanlarına yönelik şiddeti artan suçlamalar üzerine, bir açıklama yapma gereği duymuştur.

Cumhuriyet Meclisi, milletin; halkın Meclisi'dir.  Milletin vekillerinin sesini halkla paylaşmak basının önemli görevlerinden biridir. Ancak her vekilin konuşmasını satır satır vermek habercilik yapmak değildir.  "Benim konuşmamı yazma, zaten eksik ve yanlış yazıyorsunuz" demek basın çalışanına "sen bu işi bilmiyorsun" demek; onun emeğini, çabasını küçük görmektir.

Ülkemizin devlet ajansı olan TAK'ın haber bültenlerinde her dönem yasama ve yürütme faaliyetlerinin geniş yer tuttuğunu dikkate aldığımızda, sayın milletvekilinin bu ifadelerini hem TAK'ı hem meslektaşlarımızı hem de genel olarak Kıbrıs Türk medyasını rencide edici olarak değerlendiriyoruz.

Her açıklamasında, her etkinliğinde basının hazır bulunmasını isteyen vekillerimiz, siyasilerimiz -umalım ki- kendi şovlarını yapmak için değil; seçim sandığında  milletine verdiği sözü tutmak adına hayata geçirdikleri eylemlerini paylaşmak için basın çalışanları ile işbirliği içerisinde olsun.

Bazı vekiller ise "Satılmış Kalemlerden" bahsederek, aslında maalesef "satılık kalemler" aramaktadırlar. Bir meslek grubuna yönelik nefret suçu işleyip ardından da fotoğraflarının güzel çekilmesini! haberlerinin en fotojenik! halleriyle sosyal medyada veya gazetelerde yer almasını istemektedirler.

Medya çalışanlarından bu işi daha iyi bildiklerini iddia edenler, mesleklerini en iyi şekilde icra etmek isteyen basın emekçilerini suçlayarak bir yere varamazlar. Basın özgürlüğü hayatın özgürlüğü...  Nasıl ki adalet herkese göre şekillenemez, basın da; baskılar, tehditler ve küçümsemelerle bazı siyasilerin istediği şekle sokulamaz.

Basın çalışanları üzerinde giderek artan suçlamalar kabul edilebilir değildir. Siyasilere, medyayla ilişkilerinde, sağduyuyla ve saygı sınırları içinde hareket etmelerini hatırlatmak isteriz. Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, halkın gözü kulağı olan medya çalışanlarının küçük düşürülmesine izin vermeyecektir."

 

 

 

Bu haber toplam 1570 defa okunmuştur
Etiketler : , ,