1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başbakanlık, görüş istedi…
Başbakanlık, görüş istedi…

Başbakanlık, görüş istedi…

Başbakanlık, ‘Koordinasyon Ofisi’ için Başsavcılık’tan görüş istedi…

A+A-

Yenidüzen (ÖZEL)

Başbakanlık, Başsavcılık’tan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile KKTC Hükümeti arasında yapılan “Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma”nın hukuka uygunluğuna ilişkin görüş talep etti.

Başbakanlık, Basın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Bakanlar Kurulu Sekreterliği’nce ilgili yazı Başsavcılığa yazılarak, görüş talep edildi. Başsavcılığın konuyla ilgili görüşünün birkaç gün içinde alınmasının beklendiği de belirtildi.

Yorgancıoğlu ‘Başsavcılık’tan gelen cevaba göre hareket edeceğiz’ demişti

CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman’ın, 10’larca sivil toplum örgütünün de “geri alınmasını” talep ettiği Türkiye’den ‘koordinasyon ofisi kurulması’na ilişkin Bakanlar Kurulu kararının hukuken geçerli olmadığına ilişkin açıklamasının ardından, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da konuyla ilgili Başsavcılık’tan görüş alacağını ve gelecek cevaba göre hareket edileceğini açıklamıştı.

CTP-BG Milletvekili, hukukçu Tufan Erhürman, “Yurt Dışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma”nın geçerli olması için Meclis’ten geçmesi gerektiğine işaret etmişti.

Bu haber toplam 1380 defa okunmuştur