1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başbakan Yorgancıoğlu’ndan Milliyet’e
Başbakan Yorgancıoğlu’ndan Milliyet’e

Başbakan Yorgancıoğlu’ndan Milliyet’e

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Milliyet’e yaptığı açıklamada “Kutlamalar (törenler) konusunda bir düzenlemenin yapılması gerektiğini“ kaydetti.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Milliyet’e yaptığı açıklamada “Kutlamalar (törenler) konusunda bir düzenlemenin yapılması gerektiğini“ kaydetti. Kutlamaların hem yapılışı hem de kutlama günlerinin tatil olması konusunun ayrı ayrı ele alınması gerektiğini belirten Başbakan Yorgancıoğlu, “Belki kutlamaları daha sivilleştirebiliriz. Mesela 23 Nisan ve 19 Mayıs’ta gençlerin eğlenmesi gerekir. Günlerce hazırlıklar, provalar yapmaması gerekir. Kutlama günleri de resmi tatil olmaz, devlet erkanı görevini yerine getirir“ dedi.

Milliyet’te Sefa Karaahasan’ın haberine göre, CTP Lefkoşa Milletvekili Birikim Özgür de şunları kaydetti; “Manevi değerlere saygıda kusur etmeden kamu sektörümüzün etkinliğini artıracağız. Çalışma saatlerini ve abartılı resmi tatil sayısını verimlilik esasıyla düzenleyeceğiz. Resmi Geçit Törenleri ise sosyal yaşamı ve iş yaşamını aksatmayacak biçimde planlanacak. Hedefimiz sürdürülebilir ekonomiye geçişi sağlayarak adadaki Kıbrıs Türk varlığını kalıcılaştırmaktır.“
Bu arada Dışişleri Bakanlığı’nın kutlamaların düzenlenmesi konusunda askeri kanatla diyalog içerisinde olduğu bildirildi.

YORGANCIOĞLU’NDAN DAVUTOĞLU YORUMU

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun, Kıbrıslı Rumların Türkiye’ye karşı gösterdiği tepkilerde atak davranmadığını da ifade eden Yorgancıoğlu, “Sayın Eroğlu gerektiği zaman konuşsaydı, Sayın Davutoğlu konuşmazdı. KKTC hükümeti olarak Davutoğlu’nun açıklamalarından rahatsızlık duymuyoruz. Ankara ile iyi ilişkiler bizim için çok önemli“ diye konuştu.

VATANDAŞLIK KANAYAN YARA

Türkiyelilerin vatandaş olmada yaşadığı konuya da değinen Yorgancıoğlu, “Vatandaşlık konusunun kanayan bir yara olduğunu“ söyledi. Yorgancıoğlu, “İktidar olarak Kasım ayında vatandaşlıkların düzene sokulacağı yasayı Meclis’e sevk edeceklerini“ açıkladı.

Bu haber toplam 1416 defa okunmuştur