1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başbakan Yorgancıoğlu Ercan'la ilgili konuştu
Başbakan Yorgancıoğlu Ercanla ilgili konuştu

Başbakan Yorgancıoğlu Ercan'la ilgili konuştu

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Ercan Havaalanı’na yönelik geçmiş UBP Hükümeti döneminde ‘hukuki’ bağlayıcılığı olan bir sözleşme imzalandığını belirterek, bu sözleşmenin, devletin devamlılığı esasında CTP-DP hükümetini de bağlamakta olduğunu açıkladı

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Ercan Havaalanı’na yönelik geçmiş UBP Hükümeti döneminde ‘hukuki’ bağlayıcılığı olan bir sözleşme imzalandığını belirterek,  bu sözleşmenin, devletin devamlılığı esasında CTP-DP hükümetini de bağlamakta olduğunu açıkladı. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun konu ile ilgili açıklaması şöyle:
“Başbakan Yardımcısı Sayın Serdar Denktaş, Ercan Havalimanı sözleşmesinin revize edilmesi yönünde ‘gerekli düzenlemeyi yapmak adına çalışma yaptıklarını’ açıklamış ancak “hükümetteki güçleri oranında sonuç alamadıklarını” belirtmiştir.
Sayın Serdar Denktaş, “Başbakan’ın ‘hiçbir değişiklik yapılmayacak ve ihale sonucu imzalanan sözleşme aynen uygulanacak’ kararı sonrasında ilgili Bakanımız çalışmalarını o yönde yürütmeye başlamıştır” görüşünü ortaya koymuştur.
Ancak şu gerçekleri hatırlatmak hem hükümet olmanın hem de halkımızı bilgilendirmenin gereğidir.
Ercan Havaalanı’na yönelik geçmiş UBP Hükümeti döneminde ‘hukuki’ bağlayıcılığı olan bir sözleşme imzalanmıştır.
Bu sözleşme, devletin devamlılığı esasında hükümetimizi de bağlamaktadır.
Sözleşmeye rağmen projenin iptali ya da sözleşmenin revizesi konusu Başsavcılık dahil ilgili tüm kişi ve kurumlarca görüşülmüştür.
Sözleşmenin revize edilmesi ya da ortadan kaldırılmasının çok ağır tazminatlara sebep olacağı görüşü ağırlıkla ortaya çıkmıştır.
İlgili firmaya doğabilecek ağır tazminat yükü dışında ihaleye katılan diğer firmalara da karşı dava açma hakkı da belirecektir.
UBP Hükümeti döneminde yapılan sözleşme öylesine ağır koşullar içermektedir ki, herhangi bir değişiklik durumunda, Ercan Havaalanı’nın 25 yıllık muhtemel gelirin tazminine kadar uzanacak çok ağır bir fatura topluma ödettirilecektir.
Ayrıca, ilgili şirkete yer tesliminin geciktiği her gün, devletin gelir ortaklığı da zarara uğramaktadır.
Tüm bu gerçekler bir yana sayın Serdar Denktaş ya da hükümet ortağımız tarafından Bakanlar Kurulu’na sözleşmenin hukuki iptalini haklı çıkaracak yazılı bir belge de sunulmamıştır.
Ercan’ın özelleştirilmesine karşı olmakla birlikte, önceki hükümet döneminde imzalanan sözleşme ne yazık ki hepimiz için bağlayıcı olmuştur.
Hükümetimizin attığı adım devletin gelir ortaklılığı hakkını en erken zamanda başlatarak devletin gelirlerini artırması yönündedir.
Sözleşme değiştirilmediği için çok sayıda ağacın söküleceği iddiası da ortaya atılmıştır.
Ancak, söz konusu ağaçların bir başka alana taşınması yönünde Orman Dairesi’nin çalışma yapması için de gerekli girişimler yapılmıştır.
Son olarak Ercan Havaalanı’ndaki törene katılmama sebebimiz tümüyle Meclis’teki nisap sorunuyla ilgilidir.” YD

Bu haber toplam 2019 defa okunmuştur