1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başbakan iki kez önerdi, Eroğlu ‘adım atmadı’
Başbakan iki kez önerdi, Eroğlu ‘adım atmadı’

Başbakan iki kez önerdi, Eroğlu ‘adım atmadı’

Irgat, cinayet soruşturmasında polisin elde ettiği bulguların Mehmet Vechi’yi ‘işaret ettiğini’, ancak dosyanın bu noktada kapanmaması gerektiğine dikkat çekti.

A+A-

‘Kuruova Cinayeti’nde peş peşe yaşanan skandallar ve cinayetin en önemli zanlısının, ‘polisin gözetimi altındayken ölmesi’ sonucu Polis Genel Müdürlüğü ataması yeniden gündeme taşındı

Ayşe GÜLER

Kuruova Cinayeti’nde peş peşe yaşanan skandallar ve cinayetin en önemli zanlısının, ‘polisin gözetimi altındayken ölmesi’ sonucu Polis Genel Müdürlüğü ataması yeniden gündeme taşıdı ancak Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından halen bir adım atılmadı.

Başbakanlık, Polis Genel Müdürlüğü için daha önce bir görevlendirme yapmış ancak Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu bu görevlendirmeye onay vermemişti. Eroğlu’nun Başbakanlık’tan gelen Genel Müdür atamasını geri çevirmesi ve “kıdeme göre devam etmesi gerekir” sözleriyle, Pervin Gürler ‘vekaleten’ görevi sürdürmeye devam ediyor.

Polis Genel Müdürü atamasıyla ilgili olarak YENİDÜZEN’e konuşan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, yaklaşık 6 ay önce Polis Genel Müdürü atamasıyla ilgili ikinci kez Şenay Kebapçı ismini gerekçeleriyle beraber Cumhurbaşkanlığına sunduğunu ancak herhangi bir onaylama yapılmadığını dile getirdi.

Öte yandan Polis Müfettiş Muavini Mehmet Bayraktar cinayeti ile ilgili ‘şüpheli’ olarak tutuklanan tek zanlı kayınpeder Mehmet Vechi’nin intiharı ile ilgili Polis Denetleme Kurulu ve Başsavcılık tarafından polis memuru A.Ö ile O. Y hakkında yürütülen idari soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
Barolar Birliği Genel Sekreteri Avukat Salih Irgat ise hukuksal süreç ile ilgili bilgi verdi.

Irgat, polis nezaretinde intihar vakasının bugüne kadar ilk kez yaşandığını açıklayarak, Vechi’nin hayatını kaybetmesinin ardından polisin olayla ilgili yürüttüğü tahkikatı daha da derinleştirmesi gerektiğini vurguladı.


Yorgancıoğlu: “Karar Cumhurbaşkanlığı’nda beklemede”

Başbakan Yorgancıoğlu, Müdür atamasıyla ilgili kararın halen Cumhurbaşkanlığı’nda beklemede olduğunu belirterek, son günlerde atama konusuyla ilgili Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile görüşme yapmadığını da belirtti. Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde yaşanan olumsuz gelişmeye dikkat çeken Başbakan, bu tür koşullarda Cumhurbaşkanı’nın gereğini yapmasını (Hükümetin atadığı PGM Müdürünü onaylaması ya da başka bir isim üzerinde uzlaşması) beklediğini ifade etti.

“Başka ülkelerde böyle bir şey olsa ne olurdu” diye soran Özkan Yorgancıoğlu, “Kısa bir süre önce 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Güney Kıbrıs’ta konferans verirken saldırıya uğradı. Saldırının oluşmasından Polis Müdürlüğü’nün gerekli yetkiyi sağlayamadığı için görevden alındı” dedi. PGM Müdürü Pervin Gürler’in de meseleyle ilgili olarak başlatılan soruşturmanın sonuçlanıncaya kadar görevden alınması gerektiğini aktaran Başbakan, demokratik ülkelerde olduğu gibi gerekenin yapılmasını düşündüğünü belirtti.

2 polis hakkındaki soruşturma sürüyor

Polis Müfettiş Muavini Mehmet Bayraktar cinayeti ile ilgili ‘şüpheli’ olarak tutuklanan tek zanlı kayınpeder Mehmet Vechi’nin geçtiğimiz hafta Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nün üçüncü katından atlayarak intihar etmesine yönelik başlatılan soruşturma sürüyor.

Olayın ardından Polis Denetleme Kurulu ve Başsavcılık tarafından polis memuru A.Ö ile O. Y hakkında yürütülen idari soruşturma devam ediyor.

Soruşturma sonucunda çıkacak rapora göre her iki polis hakkında yasal işlem başlatılıp, başlatılmayacağı belli olacak.
Vechi’nin ölümünün ardından yeni bir boyut kazanan ‘Kuruova Cinayeti’ ile ilgili hukuksal sürecin nasıl işleyeceği de merak uyandırıyor.

HABERİN TÜM AYRINTILARI BUGÜN YENİDÜZEN’DE

Bu haber toplam 2810 defa okunmuştur