1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BAŞBAKAN ADAYI KALYONCU
BAŞBAKAN ADAYI KALYONCU

BAŞBAKAN ADAYI KALYONCU

CTP-BG Merkez Yönetim Kurulu Mehmet Ali Talat başkanlığında toplandı.

A+A-

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat CTP Parti Meclisi toplantısının ardından hükümet kurma çalışmaları hakkında açıklama yaptı

Talat: “Hükümet kurma görevi Kalyoncu’ya verilecek”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, yeni hükümet kurma görevinin CTP Girne milletvekili Ömer Kalyoncu’ya verileceğini açıkladı. CTP Parti Meclisi bu akşam CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat başkanlığında toplandı. Yaklaşık iki saat süren toplantının sona ermesinin ardından basına açıklama yapan CTP Genel Başkanı Talat, Parti Meclisi’nin yeni hükümet kurulması adına Ömer Kalyoncu’yu görevlendirdiğini açıkladı. Yeni hükümetin kurulma noktasına geldiği zaman Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sunacakları ismin Kalyoncu olacağını ifade eden Talat, kısa bir süre içerisinde hükümet kurma programıyla ilgili çalışmalarını tamamlayıp muhtemel hükümet ortağı partilerle görüşmeye başlayacaklarını söyledi. CTP Parti Meclisi’nin hükümet kurma konusunda Merkez Yönetim Kurulu’na tam yetki verdiğini belirten Talat, bu dönem içerisinde Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi’nin sık sık toplantı yaparak sağlıklı ve ülkenin sorunlarını çözebilecek bir hükümetin kurulması için çaba ortaya koyacaklarını kaydetti.

“GÖRÜŞMELER HAFTAYA BAŞLIYOR”


Yeni hükümetin kurulması için siyasi partilere yapılacak olan ziyaretlerin önümüzdeki hafta başında başlayacağına işaret eden Talat, “Mevcut hükümetin değişmesine az bir zaman kaldığı için bütün fonksiyonlarını yerine getirmekte sıkıntı yaşayabilir. Onun için süreyi mümkün olduğunca kısa tutacağız” dedi. İktidarda temel hedeflerinin sürdürülebilir bir kalkınma ve halkın refahının artması yönünde olacağına dikkat çeken CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, kendilerini bekleyen çok önemli yasal düzenlemeler de bulunduğunu ve yeni hükümet döneminde CTP meclis grubunun bu yasal düzenlemelere el atacağını ifade etti.

Bu haber toplam 2364 defa okunmuştur