1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BAŞARIYI ANLATTILAR
BAŞARIYI ANLATTILAR

BAŞARIYI ANLATTILAR

Mersin’de düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda Türkiye’de elde edilen en iyi dereceye imza atan ENKA adına yarışan Yiğitcan Hekimoğlu ve antrenörü Celal Keleş YENİDÜZEN’i ziyaret etti

A+A-

 

 

• CELAL KELEŞ “BİRÇOK BARAJ GEÇİLEBİLİR”... “Elde edilen derecede küçük düzeltmeler yapılması halinde uluslararası düzeydeki birçok barajı da milli takımlar düzeyinde geçilebileceğini düşünüyoruz. Yiğitcan’ın başarılı bir yarış çıkardığına inanıyorum”

• YİĞİTCAN HEKİMOĞLU “DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRİZ”... “Performans olarak iyi düzeydeydik fakat gelecek açısından bu dörtlünün özellikle Dünya ve Avrupa Şampiyonasında final koşacak kapasiteye sahip olduğuna inanıyorum. Takım olarak bir sürü milli başarıya imza atacağına inanıyorum”

YENİDÜZEN Spor Servisi

Bu yıl 30-31 Mayıs tarihleri arasında Mersin’de düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda takımı ENKA ile ikinci olma başarısı gösteren Yiğitcan Hekimoğlu ve antrenörü Celal Keleş, YENİDÜZEN Spor Servisi’ni ziyaret ederek elde edilen başarıyı ve sezon içerisindeki hedeflerini anlattı. Türkiye’de daha önce Şampiyon Kulüpler Kupası’nın erkekler kategorisinde elde edilmiş en iyi dereceye imza atan ENKA adına yarışan Yiğitcan, 4x100 metre branşında takımı ile birinci olarak toplam puana önemli katkıda bulundu.

Keleş: “Küçük düzenlemelerle birçok barajı geçebilecek bir derece”
Yiğitcan’ın antrenörü Celal Keleş yaptığı değerlendirmede 4x100 metre takımının en iyi performansa yakın bir performans sergileyip şampiyon olduğunu, takımsal yarışmada en yüksek puanı kazandırdığını belirtti. Keleş “39.57’lik derece üzerinde küçük düzeltmeler yapılması halinde 39’un başları veya 38’in sonlarına çekilebilecek bir performans izlenimi verdi. Uluslararası düzeydeki birçok barajı da milli takımlar düzeyinde geçebileceğini düşünüyoruz. Bu da bize bu sezon için birçok şampiyonaya katılma fırasatı verecek” şeklinde konuştu.

“Yiğitcan başarılı bir yarış çıkardı”
Yiğitcan’ın ENKA 4x100 metre takımındaki pozisyonunun stafeti alıp vermekle ilgili olduğu için en iyisini yapması gerektiğini, takımın performansının da genel performansı direk etkilediğini belirten Keleş, “Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Özellikle viraj koşuyor olması, bu zorluğu daha da arttırmış olmasına rağmen gayet başarılı bir yarışma çıkardı. Takımın genel ivmesini de son yarışmacı öncesinde bayrağı vermeden arttıdı” dedi.

TC şampiyonasında kendi branşlarını koşacak
Önümüzdeki hafta yapılacak olan Türkiye Şampiyoansı’nda Yiğitcan’ın 100 ve 200 metre branşlarında da koşacağını aktaran Keleş “Özellikle 100 metrede bayrak takımının esas dörtlüsünden birisi olduğumuzu göstermemiz gerekir. Türk vatandaşlığına geçen yeni atletlerin olması, bu rekabeti daha da arttırdı. Dolayısıyla hemen hemen tüm uluslararası barajları geçebilecek yetenekte olan bu bayrak takımında yer alacak bireysel performansı göstermek bizim için en önemli hedeflerden bir tanesi. Bir diğer hedefimiz de kendi performansımızı KKTC büyükler rekorlarını tehdit edecek şekilde geliştirmek” şeklinde konuştu.

Hekimoğlu: “Birçok başarıya imza atacağımıza inanıyorum”
Mersin’deki şampiyona öncesi kampa bir hafta geç katılmasına rağmen 5 yıldır beraber çalıştığı bir takım olduğu için bunun pek sorun olmadığını aktaran Yiğitcan Hekimoğlu, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda Türkiye rekorunu kırmayı hedeflediklerini ama kulüp yarışmalarında risksiz koşmanın birinci görev olduğundan dolayı bunun üzerine odaklanmadıklarını belirtti. “Performans olarak iyi düzeydeydik fakat gelecek açısından bu dörtlünün özellikle Dünya ve Avrupa Şampiyonasında final koşacak kapasiteye sahip olduğuna inanıyorum” diyen Yiğitcan “Geçtiğimiz hafta yapılan yarışmalarda Türkiye rekoru kırıldı fakat 2 salise gerisinde kaldık. Bu da Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi ikinci derecesi. Bu derecenin daha iyi yere geleceğine, takım olarak bir sürü milli başarıya imza atacağına inanıyorum” dedi.

“Daha iyi derecelere imza atabileceğimizin göstergesi”
“Sezonun başı olmasına rağmen Kıbrıs’ta yapılan yarışmalarda iyi bir performans sergiledim. Normalde 400 metre tabanlı antrenmanlar yapmamıza ramen 100 ve 200 metrede ilk yarışlara nazara iyi dereceler elde ettim” diye konuşan Yiğitcan “Bu da bizim önümüzdeki süreçte daha iyi derecelere imza atabileceğimizin göstergesi. Çalışmalarımızı hedef yarışları belirleyerek ona göre sürdüreceğiz” dedi. Yiğitcan sezon öncesine kadar her ne kadar 400 metre tabanlı odaklanmış olsalar da bulundukları pozisyonda 100 ve 200 metrede özellikle bayrak takımlarında milli ve kulüpler bazında başarı elde etmenin kendileri için birinci görev olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1442 defa okunmuştur