1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Başarımız küçümsenemez”
 “Başarımız küçümsenemez”

“Başarımız küçümsenemez”

Tarihinin en başarılı dönemini yaşayan Mormenekşe’de teknik direktör Eralp Şerifoğlu sezonu değerlendirdi

A+A-

Kaya Emiroğlu

2014-15 futbol sezonunda tarihindeki en büyük başarılara imza atan Mormenekşe Futbol Takımı’nın Teknik Direktörü Eralp Şerifoğlu, sezon değerlendirmesini yaparken, “Çok başarılı bir sezon yaşadık, ancak, bunu hissedemiyoruz” dedi. Takımın başına geçtiği son beş sezonda İkinci Lig’den başlayan serüveni de aktaran Şerifoğlu, “ Beş sezonda bir şampiyonluk, bir play-off ve bir terfi yaşadıktan sonra bu sezon da lig üçüncülüğü ve kupa finali başarısına ulaştık. Oyuncularımı ve fedakarca çalışan yöneticileri kutlarım” şeklinde konuştu.

Şerifoğlu: “Mutlu değiliz”
Sezonu değerlendiren Şerifoğlu, “Fedakarlık ve özveriyle ulaştığımız bu başarı sonrasında maalesef mutlu değiliz” dedi. Mevcut olumsuz birçok şartta sezonu tamamladıklarını vurgulayan Şerifoğlu, bunun karşılığında, başarılı olarak belirtilen Mormenekşe takımının bu başarısının yansımasını spor basınında göremediklerinden yakındı. “Bu sezon çok iyi bir performans gösterdik. Futbolcularımızla gurur duyuyoruz. Ancak gösterilen bu performansın spor camiası ve basını içerisindeki karşılığı bu olmamalıydı.” diyen Şerifoğlu, şunları söyledi:
“Amacımız gençlerimizin, çocuklarımızın kumar, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıkardan uzak tutulmasıdır. Mormenekşe kulübü ve takımı da bu amaç için çalışmaktadır. Dolayısıyla spor kulüplerimize sahip çıkılmalıdır. Ancak, maalesef, bırakın genel olarak kulüplere sahip çıkılmayı ya da destek olunmasını, kendi futbolcularımıza bile yeterince katkı yapamamaktayız. Onlara yeterince iyi imkanlar sağlayamıyoruz. Hem en değerli varlıklarımız gençlerimizdir diyoruz, hem de kulübe aidat veya katkı olarak 50 TL’yi vermiyoruz. Ama sigaraya ayda 300 TL veriliyor. Yazıktır.”

“Mormenekşe’nin başarısı küçümsenemez”
Mormenekşe futbol takımının başarısının küçümsenemeyeceğine parmak basan Şerifoğlu, bu sezon futbolcu, teknik heyet ve yöneticiler olarak büyük özveri ve fedakarlıklar gösterildiğini hatırlattı. Böyle bir başarı tablosunun mevcut şartlarda tekrarlanmasının zor olduğuna dikkat çeken Şerifoğlu, şunları belirtti:
“Süper Lig’de mevcut imkanlarla bu başarının tekrarı çok zordur. Biz uzun yıllardır birarada oynamanın ve takım olmanın karşılığını aldığımıza inanıyoruz. Bu şartlarda en iyi mücadeleyi vermeye çalıştık. Mormenekşe şu an rakiplerinin saygı gösterdiği bir takım olmuştur. Bu da ayrıca gurur verici bir olaydır.”

“Yönetime destek olunmalı”
Yönetimin uzun yıllardır takım için uğraş verdiğini, özveride bulunduğunu vurgulayan Şerifoğlu, Başkan ve yönetime gerekli desteğin verilmemesi halinde bu başarının tekrarının çok ama çok zor olacağını kaydetti. Yeni sezon için mevcut şartlarda futbolcuya hedef gösterilmesinin de zor olduğunu ifade eden Şerifoğlu, bunun sıkıntısının da yaşandığını vurguladı.

Bu haber toplam 1482 defa okunmuştur