1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. BAŞARILI DİYETİN ENSTRÜMANLARI
BAŞARILI DİYETİN ENSTRÜMANLARI

BAŞARILI DİYETİN ENSTRÜMANLARI

Çevrenizdeki negatif söylemlerden ve diyete dair yalan yanlış bilgi paylaşımlarından da etkilenmeden, yalnızca diyetisyeninizin ışığında ilerlemeyi seçmeniz de bu dönem için çok önemlidir.

A+A-

Dilara Topcan

Diyette başarılı olmak adına aşağıda bahsedeceğimiz kombinasyonda yer alan her bir enstrüman büyük önem taşıyor. Diyeti muhteşem bir orkestraya dönüştürmek ve başarılı bir performans sergileyebilmek adına olmazsa olmazlar nelermiş, gelin hep beraber bir göz atalım.

1)DOĞRU DİYETİSYEN

Hem işini doğru yapan hem de enerjinizin tuttuğu yani kendinizi yakın hissettiğiniz bir diyetisyenle yola çıkmanız çok önemli. Bazen kendi içinizi açacağınız, paylaşımlarınızın bol olacağı ve yeri geldiğinde size diyet serüveniniz boyunca güzel bir dostluk da sunabilecek olan bir diyetisyenle birlikte yol almanız diyet başarınızı da kat be kat artıracaktır. Kısacası diyetisyeninizin hem işinin ehli olması hem de sizinle güzel bir bağ oluşturabilmesi çok önemlidir.

2)DOKTOR KONTROLÜ

Diyet sürecine başlamadan önce bir dahiliye uzmanı eşliğinde genel sağlık durumunuzu kontrol ettirmeyi de kesinlikle es geçmemelisiniz. Sağlıklı bir diyet sistemi oluşturabilmek adına diyetisyeninizin sağlık durumunuzla ilgili detaylı bilgiye sahip olması da büyük önem taşıyor, unutmayın…

3)SPOR HOCASI KONTROLÜNDE EGZERSİZ

Diyette egzersizin de ne denli önemli olduğunun hepimiz bilincindeyiz. Yalnız egzersiz deyip de geçmemeliyiz çünkü vücudumuza uygun olmayan egzersiz çeşitleriyle bedenimize kalıcı zararlar da vermemiz ne yazık ki mümkün. O nedenle bu işi iyi bilen bir eğitmen eşliğinde egzersiz yapmak da başarılı bir diyet sürecinin ayrılmaz bir parçası.

4)GÜVENDİĞİNİZ GIDALARLA BESLENMEK

Diyette olsanız da olmasanız da güvenilir gıdalara yönelmek yine çok önemli. Örneğin diyette sebze tüketimi artıyor ama eğer tüketilen sebzeler güvenilir kaynaklardan gelmiyorsa bu noktada vücuda fayda sağlayalım derken zarar verebiliyoruz.  Ya da diyet süresince cezbedici görünen hazır paketlerdeki diyet ürünlerin birçoğu da ne yazık ki sağlıktan ziyade sağlıksızlığa sebebiyet verebiliyor. Bu nedenle diyet döneminde de kalori hesabının yanısıra öncelikli olarak sağlıklı ve güvenilir gıdalarla yola devam etmenin önemi büyük.

5)ÖDÜL ÖĞÜNLERİNİ ES GEÇMEMEK

Diyet sürecinde de canınızın çektiğini tüketmeniz nadiren de olsa mümkün olmalı, unutmayın.  Eğer kendinizi sevdiğiniz lezzetlerden bu süreç boyunca uzak tutarsanız bu size kendinizi diyetteyken adeta kafese kapatılmış gibi hissetmenize ve dolayısıyla da sevdiğiniz o lezzetlere karşı daha büyük bir zaafiyet beslemenize sebebiyet verecektir. Bunun sonucunda da ilerleyen safhalarda diyet motivasyonunuzu kaybetmeniz ve dolayısıyla da diyeti yarım bırakmanız kaçınılmazdır.

6)KENDİNİZİ KANDIRMAMAK

Kısa sürede kilolarınızdan kurtulmayı beklemeden, kararlılığınızı koruyarak sabırla ilerlemeniz de diyet başarısı adına çok önemli bir faktördür. Kısacası diyetten realite dışında sonuçlar ummaksızın hareket etmek ve gerçek manada elinizden gelenin en iyisini yaparak ilerlemek bu konuda da yapmanız gereken en önemli şeylerden bir tanesidir.

7)ÇEVRENİZDEN ETKİLENMEMEK

Çevrenizdeki negatif söylemlerden ve diyete dair yalan yanlış bilgi paylaşımlarından da etkilenmeden,  yalnızca diyetisyeninizin ışığında ilerlemeyi seçmeniz de bu dönem için çok önemlidir. Ayrıca bu süreç dahilinde çevrenizdekilerin dış görünüşünüzle ilgili yapabileceği bazı negatif yorumları (yüzün çökmüş, rengin gitmiş, bacakların neden incelmiyor vb.) da ciddiye almamanız kesinlikle şarttır. Kısacası kendinize dönük olmanız ve dış dünyadaki sizi aşağı çekici söylemlere karşı zihninizi kapalı tutmanız gerekiyor.

8)DÜZENLİ KİLO KONTROLÜNÜZÜ YAPTIRMAK

Her hafta diyetisyen görüşmelerinizi aksatmadan gerçekleştirmeniz de çok önemlidir. Aksi takdirde diyetiniz %90 ihtimalle sekteye uğrayabilir ve ilerleyen zamanlarda bu durumu toparlamanız da çok daha zor bir hal alabilir ve günün sonunda diyetten tamamen vazgeçme riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz…

9)İPİN UCU KAÇSA DAHİ İPİ YENİDEN TUTMAYI DENEMEK

Diyet sürecinde arada sırada motivasyon düşüklüğüne bağlı olarak diyet dışı bir beslenme örüntüsü içerisine girmek de mümkün ve de gayet normal. Böyle bir durum olsa dahi vazgeçmeden kaldığınız yerden diyete devam edebilmek, yani kaçan ipin ucunu yeniden tutmayı denemek,  sizi diyetin geri kalan kısmında daha da güçlü kılacaktır. Bu nedenle diyet süresince yaşanabilecek dengesizlikleri güzellikle kabul ederek yola kaldığınız yerden devam etme motivasyonu ve gücünü kendinizde yaratmanız her zaman için mümkündür.

Hepimiz için güzelliklerle dolu bir gün olsun… Sevgiyle kalın…

Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 327 Sayısı

Adres Kıbrıs 327 Sayısı