1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Başarılar hazmedilemiyor”
“Başarılar hazmedilemiyor”

“Başarılar hazmedilemiyor”

Ares Spor Kulübü bir basın açıklaması yaparak K.T.Triatlon Federasyonu Başkanı ve yönetimini eleştirdi

A+A-

Kuruluşundan itibaren kısa sürede birçok spor branşında önemli başarılar elde eden Ares Spor Kulübü, triatlon branşı ile ilgili olarak yaşanan sıkıntıları bir basın açıklaması ile dile getirdi ve federasyon başkanı ile yönetimini eleştirdi.

Ares Spor Kulübü Antrenörü Cem Dağdelen yaptığı basın açıklamasında federasyon başkanının kulüp başkanı gibi hareket ettiğini ve bazı kesimleri memnun etmek için çalıştığını ifade etti. Ares antrenörü Dağdelen'in basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Triatlon branşında geçmişte olduğu gibi bu yıl da sporcuların öncelikli hedeflerinin güney Kıbrıs dahil, yurt dışındaki uluslararası organizasyonlarda boy göstermektir. KKTC’deki sporcular ve federasyonların çabası dışa açılımdaki tek kapı olan Türkiye şampiyonalarına katılabilmektir. Sezon başında K.T.Triatlon Federasyonu yarış takvimi ile ilgili toplantı yaparken kulübümüz temsilcisi bu yönde görüşünü bildirmiş ve Türkiye şampiyonalarının tarihlerinin dikkate alınması gerektiğini belirtmiştir.
Ancak federasyon yarış takvimini hazırladı ve yine Türkiye şampiyonasının yarış takvimine denk gelen organizasyonlar yaptı. Sporcularımız Türkiye şampiyonasındaki ilk yarışta geçtiğimiz hafta çok güzel dereceler elde etmiş kürsüye çıkmışlardır ve sezon sonu da Türkiye şampiyonası genel klasmanında dereceye girmemeleri için hiçbir neden yoktur. Ancak bu sporcularımızın katılmaları gereken 3 yarışmanın, özellikle Türkiye şampiyonası finalinin olduğu tarihe, KKTC’de de yarış konmuştur. Bu uygulama bile K.T.Triatlon Federasyonu’nun ne kadar sığ düşüncelerde olduğunu ve sporcularımızın önünü kesmekten başka bir amacı olmadığını gözler önüne sermektedir.
Yurt dışına çıkış kapısı arayan sporcular (tüm kulüp sporcuları için) desteklenip faaliyet programını ona göre yapmak yerine sudan bahaneler ve kişisel sürtüşmeler nedeniyle federasyon başkanı değil de kulüp başkanı gibi davranıp bizim kulübümüzün önünün kesilmesi çalışılması asla kabul edilemez.”

“Başka şeyler için çaba harcanıyor”

“Yapılan etkinliklerde sporcu performansından daha çok kişisel ve bazı çevreleri memnun etmek için çaba harcıyor. Başarılı olan sporcularımız bu sene dünya kupasının en önemli ayağı olan Londra’da yarışacak. Bu müsabakadan sadece 1 hafta önce bir yarış kondu. Yine Almanya’da düzenlenecek Ironman Avrupa Şampiyonası’nda 3 sporcumuz yarışacaklar ve bu yarıştan 1 hafta önceye de 2.5 saat ile 3.5 saat arasında sürecek bir başka yarış açıklandı. Bu konulardaki hiçbir önerimiz dikkate alınmadığı gibi federasyon başkanı ve yöneticileri kendilerini dünyanın merkezinde zannetmektedirler.”

“Federasyondan kimse aramadı”

Ares Spor Kulübü Antrenörü Dağdelen basın açıklamasına devamla geçtiğimiz hafta Türkiye şampiyonasında bayanlarda elde edilen genel klasman birinciliği ve erkekler 30+yaş kategorisindeki üçüncülüğe deyindi. Elde edilen başarılar ve bir sporcuya bisiklet parkurunda araba çarpmasına federasyonun sessiz kalması federasyon başkanının kulübümüze bakış açısını ortaya çıkarmaktadır.
“Sporcularımız Türkiye şampiyonasında bir birincilik, bir üçüncülük elde etti. Bu sporcularımız için ne kulübümüze yazılı bir metin gönderildi, ne başkanımız arandı, ne de tüm faaliyetlerin duyurulduğu internet sitesi ile sosyal paylaşım sitelerinde tek bir kelime bahsedilmedi.
Giderken hiçbir katkı verilmediği, yardımcı olunmadığı gibi geldikten sonra da ne federasyon başkanı ne de bir yöneticisi arayıp sormadı. Başarılı olan sporcularımızın başarısı hazmedilip de kutlanmadığı gibi bisiklet parkurunda araba çarpan ve neredeyse ölümden dönen sporcumuz bile aranıp sorulmadı. Sporcumuz kaza için ikinci kez Türkiye’ye çağrıldı polise ifade verdi ancak K.T.Triatlon Federasyonu Başkanı ve idarecileri hiç ortalıkta görülmedi. Türkiye Triatlon Federasyonu ile tüm iletişimi bizler kurmak durumunda olduk.
Aslında bu başkan ve yöneticilerinden çok fazla sportmence veya centilmence davranış beklemek saflık olurdu çünkü geçtiğimiz yıl 2 sporcumuz dünyanın en zorlu yarışlarından olan ironmen bitirdi ve yine tebrik bile edilmedi, aranmadı, sorulmadı, Spor Dairesi’ne yazı bile gönderilmedi.
Ares Spor Kulübü olarak K.T.Triatlon Federasyonu başkanının bu sporu hangi amaçlar için yönetmeye çalıştığı kafamızda soru işareti yaratmaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Bu haber toplam 1372 defa okunmuştur