1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Başarı bir ekip işi”
“Başarı bir ekip işi”

“Başarı bir ekip işi”

Dünya rekortmeni Cem Karabay KKTCELL’i ziyaret etti

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in iletişim sponsorluğunda, yeni bir dünya rekoruna imza atan Cem Karabay, bu önemli başarısını Turkcell ailesi ile paylaştı.

20 Temmuz’da “Denizde En Uzun SCUBA Dalışı” gerçekleştirerek 72 saat sualtında yaşayan Cem Karabay, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca’yı ziyaret etti.

 

Karabay, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca’ya bir de teşekkür plaketi takdim etti. Karabay’ın eşiyle ile birlikte katıldığı ziyarette, Kuzey Kıbrıs Turkcell Marka ve Müşteri Deneyimi Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlar Genel Müdür Yardımcılığı’na vekalet eden Ali Gürler de yer aldı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen görüşmede, Cem Karabay çok zorlu bir performansın ardından, Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de adını yazdırmaktan duyduğu mutluluğu ve gururu dile getirdi.

Karaatmaca: “Başarı hepimizi gururlandırdı”
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, başarısından dolayı Cem Karabay’ı ve tüm ekibini kutladı, “Teknolojimizin sualtına taşınmasına vesile olduğunuz, bu önemli tecrübeye bizleri de ortak ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.
Karaatmaca, sualtında tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen rekorun, ülke tanıtımı açısından da önemine değinerek, “Bu iddialı projeye teknoloji desteği vermek için bizler de önemli bir çalışma yaptık, işleyişin hiçbir kesinti yaşanmadan yayınlanabilmesi için sorumluluk üstlendik” diye konuştu.
Karaatmaca, ortak oldukları tüm projelerde en iyi hizmeti sunmak için seferber olduklarını belirterek, “Günün sonunda ortaya çıkan başarı hepimizi gururlandırmıştır” diyerek düşüncelerini açıkladı.

“Başarı ekip çalışmasının ürünü”
Bu önemli rekorun çok daha geniş kitlelere duyurulması ve teknoloji desteği nedeniyle Kuzey Kıbrıs Turkcell’in önemli bir işlev yerine getirdiğine dikkat çeken rekortmen Cem Karabay, 1955 yılında kurulduğundan bu yana Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Türkiye’de ve KKTC’de ilk ve tek Türk sualtı sporcusu olduğunu dile getirdi.
Karabay bu rekoru kendinin kırmadığını, bu başarının bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu belirtti ve “Kuzey Kıbrıs Turkcell de bize sunduğu iletişim ve teknoloji desteği ile bu ekibin bir parçası olmuştur” dedi.
Cem Karabay, 2015 Longest Open Saltwater SCUBA Dive (Denizde En Uzun Açık Tuzlusu SCUBA Dalışı) 72 Saat ile Girne, Alsancak Yavuz Çıkarma Plajı’nda gerçekleşen dalışıyla rekora adını yazdırdı.
Cem Karabay, kendi branşı olan SCUBA'da 3 Guinness Dünya Rekoru kırdı; suyun altından hiç çıkmadan tüm ihtiyaçlarını suyun altında gidererek kapalı ortamda 192 saat 19 dakika 19 saniye (8 Gün) yaşayarak, “Suyun Altında En Uzun Süre Yaşayan İnsan” unvanını aldı.

Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur