1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Barok Dönemi Rüzgârı
Barok Dönemi Rüzgârı

Barok Dönemi Rüzgârı

YDÜ AKKM’nde gerçekleştirilen konserin en önemli özelliği Barok dönemin seslendirilmesi, bir diğer önemli özelliği ise, Barok dönemin yeni temsilcilerinin, Maurice Steger ve Daniele Caminiti’nin solist olmasıydı

A+A-

Ersin Kaşif

Kıbrıs’ın kuzeyine yepyeni bir soluk getiren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın sahne performansları devam ediyor. Memlekette son zamanların en güzel görüntüleri ve uzun zamandır hayali kurulan performanslar. Geçtiğimiz akşam,  YDÜ AKKM’nde gerçekleştirilen konserin en önemli özelliği Barok dönemin seslendirilmesi, bir diğer önemli özelliği ise,  Barok dönemin yeni temsilcilerinin,  Maurice Steger ve Daniele Caminiti’nin solist olmasıydı. Barok gecesinde orkestranın şefliğini, Blok Flüt Paganinisi olarak da tanınan Maurice Steger yaptı. Sahnedeki güleryüzlü ve sempatik tavırlarıyla seyirciyi etkileyen Maurice’nin enerjisi, aynı zamanda orkestraya da yansıdı ve performansta çok etkili oldu diyebilirim. Programın yine sürekli sahnesinde olan bir diğer solist sanatçısı da Daniele Caminiti oldu. Bizler gibi bir ada insanı olan Daniele Caminiti’nin, sahnedeki tavırları da performansı da etkileyiciydi. Kuzey Kıbrıslı müzikseverler kendi ülkelerinin orkestrasının eşliğinde Alto Blokflüt ve Lavta ile barok dönem eserlerinden dinleme fırsatı buldular. Dünya müzik literatürüne ismini yazdırabilmiş solistlere eşlik edebilme onlarla çalabilme düzeyinde bir orkestramızın olması gurur veriyor.

PROGRAMDAN NOTLAR;

Konser, Alman besteci G.P Teleman’ın (18.yy) Coğrafyanın Sesleri adlı sekiz bölümlü eseriyle başladı. D.Sarro’nun Blokflüt için yazdığı Konçerto’nun çalınmasının ardından C.Monza’nın Deniz Fırtınası ile devam etti. Brescianello’nun La Majör Chaconne’si ile de ilk bölüm sona erdi. İkinci bölüm, ünlü italyan besteci Vivaldi’nin Lavta Konçertosu ile başladı. Ardından G Sammartini’nin Flüt Konçertosy çalındı. Konserin finali ise, yine Vivaldi ile yapıldı. Çok Enstrumanlı Konçerto, üç bölümüyle yorumlandı. Bir blokflüt’ün neler yapabileceğinin özetini Maurice Steger bizlere gösterdi. Kıbrıslı müzikseverler Lavta’yı sahnede gördü performansını Daniele Caminiti’den dinledi. Güzel bir konserdi. Adres müzik olarak performans gösteren solist ve orkestra bireylerini kutluyorum. Nice konserlere.

 

 

 

Bu haber toplam 2890 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 341 Sayısı

Adres Kıbrıs 341 Sayısı