1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Barmenler yarıştı
Barmenler yarıştı

Barmenler yarıştı

Kıbrıs ilk kez profesyonel standartların uygulandığı bir kokteyl yarışmasına ev sahipliği yaptı. İngiltere’den Birleşik Krallık Barmenler Birliği Başkanı Luca Cordiglieri’n de juri üyesi olarak yer aldığı yarışma Tango To Buddha’da gerçekleşti

A+A-

Kıbrıs çok özel bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Tango To Buddha’da biraraya gelen, aralarında yabancı isimlerin de yer aldığı birbirinden yetenekli 13 barmen, “En iyisi” olmak için yarıştı.

Sektörün önde gelen isimlerinin yanısıra aynı zamanda Gurme Dergisi’nin de yazarlarından, (Mixolog Bar Consultancy) Tekin Açıkyıldız'ın organize ettiği "MIXING GRAND PRIX"in ilki göz doldurdu.

CİROC Vodka'nın marka sponsörlüğü yaptığı organizasyonda yurtdışından önemli isimler yer aldı.

Tadımda yarışma için İngiltere’den gelen “Birleşik Krallık Barmenler Birliği Başkanı Luca Cordiglieri, Liman Hotel&Club Hotel Müdürü Marko Petroviç, Viplus Coktail Bar işletmecisi Melih Özhakkı ve Savoy Ottoman Place F&B Koordinatörü Nural Yılmaz juride yer aldı.

Yarışmada Savoy Ottoman Place Barmeni Ufuk Yeşil Teknik Juri olarak görev yaptı. Tüm dünyada benzer yarışmalarda uygulandığı şekliyle gerçekleşen organizasyon İki aşamalı olarak düzenlendi.

Birinci bölümde yarışmaya katılan 13 barmen kendilerine ayırılan 7 dakikalık süre içinde aynı kokteylden 4’der adet yaptı.

İlk 6'ya giren isimler ikinci tura hak kazandı. Ciroc Vodka'lı kullanılarak yapılan kokteyl yarışmasının ikinci bölümünde ise 6 finalist 10 dakikalık süre içinde 4'er kokteyl yaptı. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada birinciliği Cratos Hotel'den Tolga Kestane aldı. Muhammet Yayla ikinciliği, Halit Hısfıoğlu ise üçüncülüğü elde etti.

 

Bu haber toplam 2441 defa okunmuştur