1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Barkotla geçiş devam edecek
Barkotla geçiş devam edecek

Barkotla geçiş devam edecek

Polis Basın Subaylığı ve Dışişleri Bakanlığı, öğrencilerin Güney’e geçişindeki uygulamada herhangi bir değişiklik olmayacağı, sadece polisin mevcut bilgisayar sisteminde bir düzenlemeye gittiğini açıkladı

A+A-

Meltem SONAY

Eğitim için her gün adanın güneyine geçen binlerce Kıbrıslı Türk öğrencinin barikatları geçişlerinde kullanılan ‘barkot’ sisteminin 1 Ocak 2015 itibarıyla kaldırılacağına ilişkin söylenti, öğrenciler ve ailelerini tedirgin etti.
Polis Basın Subaylığı ve Dışişleri Bakanlığı, öğrencilerin Güney’e geçişindeki uygulamada herhangi bir değişiklik olmayacağı, sadece polisin mevcut bilgisayar sisteminde bir düzenlemeye gittiğini açıkladı.

‘Yığılma olur’ endişesi

Her gün adanın Güney’indeki okullara eğitim görmeye giden binlerce öğrenci için sınır kapılarında kullanılan barkot uygulamasının kaldırılacağı söylentileri, öğrenciler ve ailelerinde tedirginlik yaratmıştı.
Öğrenciler ve aileler, barkot sisteminin kaldırılması durumunda kapılarda yığılma yaşanacağı ve bu yığılmanın da mağduriyete neden olacağı endişesi yaşadı.

Uygulamada değişiklik yok, barkotla geçiş devam

Polis Basın Subaylığı’nın yanı sıra, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden de konuyla ilgili alınan bilgide, polisin geçişlerle ilgili bilgisayar programında bir düzenleme yaptığı, uygulamada bir değişiklik olmayacağı belirtildi.
Öğrencilerin ve geçişlerde barkot kullanan yurttaşların, barkotla geçişe devem edeceği, öğrencilerin ve yurttaşların mağdur edilmeyeceği ifade edildi.
Polis Basın Subaylığı, polisin sadece kendi sitemindeki alt yapıları birleştirdiğini kaydetti.

Bu haber toplam 2196 defa okunmuştur