1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Barış, şimdi!
Barış, şimdi!

Barış, şimdi!

Lokmacı geçiş noktasındaki ara bölgede, çözüm ve barış isteğinin vurgulanması ve müzakereleri sürdüren liderlere mesaj vermek amacıyla “Barış ve Yeniden Birleşme” etkinliği gerçekleştirildi.

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Lokmacı geçiş noktasındaki ara bölgede,  çözüm ve barış isteğinin vurgulanması ve müzakereleri sürdüren liderlere mesaj vermek amacıyla “Barış ve Yeniden Birleşme” etkinliği gerçekleştirildi.

WFTU üyesi sendikalar KTÖS, KTOEÖS, DAÜ-SEN, PEO, DEV-İŞ, KOOP-SEN, KTAMS ve BES’in organize  ettiği  etkinliğe, aralarında CTP, TDP, BKP ve DISI gibi partilerin de bulunduğu 100’e yakın sendikal örgüt, hareket ve platform  temsilcileri katılarak destek verdi.

Barış şiirlerinin okunduğu ve barış mesajlarının verildiği etkinlikte,  Crans Montana’daki Kıbrıs Konferansına işaret edilerek  zamanın durduğu ve kaderin tayin edildiği yerde olunduğu vurgulandı ve   “Kaderimizi başkalarının  ellerine bırakırsak sonumuz yine hüsran” denildi.

İki toplumlu etkinlikte “#UniteCyprusNow” Türkçe ve Rumca bildiri okuyarak,  liderlere “Sessiz çoğunluğa ihanet etmeyin” mesajı verdi.

dsc_0278.jpg

dsc_0289.jpg

Bu haber toplam 2356 defa okunmuştur