Barış için koşacaklar

Barış için koşacaklar

Bir grup Kıbrıslı Türk ve Rum cumartesi günü ortak maratonda Lefkoşa’nın güney ve kuzeyinde koşacak.

A+A-

Bir grup Kıbrıslı Türk ve Rum, adada barışa spor aracılığı ile destek verme adına toplamda 8 kilometrelik maratonda bir araya gelecekler. Cumartesi günü Lefkoşa’nın güneyinde Ledra Palas geçiş noktasında saat 11.00’de başlayacak olan iki toplumlu etkinlikte koşucular 5 kilometrelik mesafeyi koştuktan sonra Lokmacı geçiş noktasından Lefkoşa’nın kuzeyine geçecek. Burada Cumhurbaşkanlığı, Girne Kapısı ve Osman Paşa Caddesi’nden geçilecek güzergahın ardından koşu yine Ledra Palas’ta sona erecek.

 

Öztrak: “Yaklaşık 200 kişi katılacak”

İki toplumlu etkinlik hakkında bilgi veren emekli İtfaiye Genel Müdürü Aysın Öztrak, söz konusu koşuya Kıbrıslı Türk ve Rumlardan oluşacak yaklaşık 200 kişinin katılacağını belirtti. Öztrak, Cumartesi günü saat 11.00’de Ledra Palas geçiş noktasının güneyinde başlayacak olan koşunun 5 kilometrelik kısmının tamamlanmasının ardından 3 kilometrelik bölümün Lefkoşa’nın kuzeyinde yer alacağını ifade etti.

 

“Kurduğumuz arkadaşlıklarla bu koşuyu organize ettik”

Organizasyonun nasıl düzenlendiği hakkında bilgi veren Aysın Öztrak, Kıbrıs’ın güneyinde katıldıkları bazı yarışlarda Kıbrıslı Rum arkadaşlıklar edindiklerini, Stavros Petsas ile tanıştıklarını ve bu öneriyi sunduklarını belirtti. Herhangi bir kurum veya kuruluşa bağlı olmadıklarını belirten Öztrak, cumartesi günü saat 10.30’da Ledra Palas’tan Lefkoşa’nın güneyine geçeceklerini ve koşunun 11.00’de başlayacağını ifade etti.

 

“Amacımız barışa katkı koymak”

Amaçlarının barışa spor aracılığı ile katkı koymak olduğunu, bu bağlamda bu koşuyu düzenlediklerini söyleyen Aysın Öztrak, “Bu bir başlangıç olacak. Daha büyük organizasyonlar yapmak istiyoruz” dedi. Öztrak koşuya herkesin katılabileceğini, katılmak isteyenlerin kimlik kartlarını yanlarına alarak cumartesi günü 10.30’da Ledra Palas’ta olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1442 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.