1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Barış için 20 yıldır ses veriyorlar
Barış için 20 yıldır ses veriyorlar

Barış için 20 yıldır ses veriyorlar

Kıbrıs’ta Barış için İki Toplumlu Koro, 20’nci yılını çok anlamlı bir gece ile kutladı.

A+A-




Kıbrıs’ta Barış için İki Toplumlu Koro, 20’nci yılını çok anlamlı bir gece ile kutladı.
Kıbrıslı liderler Nikos Anastasiadis ve Mustafa Akıncı da video mesajları ile 20’nci yıl kutlamasına katıldı.
Koro temsilcileri Alexandra Katsou ve Yücem Rasımoğlu’nun karşılama konuşması ile başlayan gecede, İki Toplumlu Kültür Teknik Komitesi eş başkanları A. Vasiliou ve Kani Kanol, bu önemli dayanışma ve üretime hayranlıklarını dile getirdi, barışma sürecini katkılarından takdirle söz etti.
k1-015.jpg
Anlamlı mesajlar

Koro temsilcileri Alexandra Katsou ve Yücem Rasımoğlu’nun karşılama konuşması duygu doluydu:
“Çok mutlu ve gururluyuz çünkü bugün Dünya Müzik Günü ve biz 20. Yılımızı kutluyoruz. Her ne kadar da farklı şartlarda yani yeniden birleşmiş, özgür ve barış dolu yurdumuzda kutlamayı hayal etsek de…
Sadece haritalardaki duvarların değil, beyinlerdeki önyargılar, nefret söylemi ve aşırı milliyetçilik yoluyla bölünmüş duvarlarla gerçekten büyük zorluklar yaşayan İki Toplumlu Koro üyeleri barış ve uyum içinde yaşamanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Karşılıklı anlayış ve saygı, güven ve empatinin tüm Kıbrıslıları nasıl bir araya getireceğini çok iyi biliyoruz.

k3-005.jpg
Birbirimiz hakkında çok şey öğrendik, birlikte şarkı söyledik, dans ettik ve birlikte ağladık. Bayramı ve Noeli kutladık, sevdiklerimizi birlikte toprağa verdik, birbirimize sarıldık ve teselli ettik. Ayrıca anlaşmazlıkları ve sorunları çözmeyi, ‘sessizce ve basit bir şekilde konuşmayı’, özür dilemeyi, affetmeyi ve "henüz yaşamadığımız günleri" hayal etmeyi öğrendik. Bunu biz başardıysak, her Kıbrıslı, yeni bir perspektife ve daha iyi bir geleceğe inandıkları sürece bunu yapabilir. Yol gösterebiliriz, çünkü ortak vatan için güçlü irade ve sonsuz sevgiye sahibiz. Sadece birlikte yapabiliriz!

k2-013.jpg

Barışa müzikal yolculuk

Kıbrıs'ın eski Slovakya Büyükelçisi Turenicova'nın mesajının da okunduğu gecede, Avrupa Parlamentosu üyeleri T. Hacıgeorgiou ve N. Silikiotis'in video mesajları da yer aldı.
'Barışa yirmi yıllık müzikal yolculuk'' başlığıyla Kıbrıs’ta Barış için İki Toplumlu Koro’nun öyküsü bir filmle anlatıldı.
Gecede, 20 yıl önce koro kurma fikrini ortaya atan Katie Oikonomidiou ve Salih Öztoprak'a da hediyeler verildi.

Ayrıca, iki sanatçı Bedia Kale ve Yiannis Lazarou’nun 20’nci yıla özel olarak koro şeflerine sürpriz hediyeleri oldu. Koro için bestelenen “Kardeşim Yorgo/Adelfe Mehmet” şarkısı, geceyi taçlandırırken, Kıbrıs’ta Barış için İki Toplumlu Koro dakikalarca ayakta alkışlandı.
Lena Melanidou ve Kürşat Tilki yönetimindeki koro, şarkılarını, Kıbrıs’ın geleceğine söyledi, yine barışa ses verdi.

k4-003.jpg

Bu haber toplam 2890 defa okunmuştur
Etiketler :