1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Barış Eğitimi Merkezi ve Kütüphanesi açıldı
Barış Eğitimi Merkezi ve Kütüphanesi açıldı

Barış Eğitimi Merkezi ve Kütüphanesi açıldı

“Barış Eğitimi Merkezi ve Kütüphanesi” 29 Mayıs, Cuma günü çeşitli kutlamalarla hizmete açıldı.

A+A-

POST Araştırma Enstitüsü’nün Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği işbirliğinde yürüttüğü “Barış Kültürü Eğitimi Projesi” kapsamında kurulan “Barış Eğitimi Merkezi ve Kütüphanesi” 29 Mayıs, Cuma günü çeşitli kutlamalarla hizmete açıldı.

Açılışta Avrupa Komisyonu Kıbrıs Türk Masası yetkilileri Michela Foresti ve Charlotte Goyon; POST Araştırma Enstitüsü yetkilisi Hakan Karahasan; Toplumsal Diyalog ve Araştırma Derneği Başkanı Kyriakos Pachoulides ile Barış Kültürü Eğitimi Projesi Bilim Komitesi Üyeleri Müge Beyidoğlu ve Eleni Kotziamani konuşma yaptı.

Konuşmalarda barış kültürünün önemine vurgu yapılırken, POST Araştırma Enstitüsü ve Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği’nin alanda yaptığı çalışmalardan bahsedildi. Örgütlerin “Barış Eğitimi Kültürü” projesi kapsamında ada çapında 180’e yakın eğitmen ile yürüttüğü çalıştayların ve yapılması planlanan diğer etkinliklerin barış kültürünün yerleşmesi ve yayılması için yapacağı katkı da vurgulandı.

Sound of Thieves grubunun canlı müziği ve kokteylle devam eden etkinliğe 100’e yakın kişi katıldı.
Açılış etkinlikleri kapsamında saat 16.00’da çok-toplumlu barış yürüyüşü ve bisiklet turu da organize edildi. 50’ye yakın katılımcı bölünmüş Lefkoşa’nın tarihi ve kültürel merkezleri ile ilgili bilgi aldı.

Post Araştırma Enstitüsü’nün Köşklüçiftlik’teki binasında bulunan merkez; internet, bilgisayar, printer, projeksiyon gibi çeşitli bilişim olanakları ile sakin bir çalışma ve toplantı alanı sunuyor. Merkez bünyesinde kurulan kütüphanenin de barış eğitimi alanında 400’den fazla seçkin kitap ve çeşitli görsel-işitsel materyallerle donatılmış ender bir koleksiyona ev sahipliği yaptığı belirtildi.

 

Bu haber toplam 1350 defa okunmuştur