1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Barış Çalışmaları Enstitüsü konferans düzenliyor
Barış Çalışmaları Enstitüsü konferans düzenliyor

Barış Çalışmaları Enstitüsü konferans düzenliyor

Konferans, 28 Kasım Cuma ve 29 Kasım Cumartesi günleri Lefkoşa Ara Bölge’de yer alacak.

A+A-


Barış Araştırmaları Enstitüsü Oslo – PRIO Kıbrıs Merkezi, 2014 için yıllık konferansını “Avrupa’da Çatışma-Çatışan Avrupa: Avrupa’da ve Çevresinde Çatışmanın Değişen Doğası” teması üzerinde düzenliyor. Konferans, 28 Kasım Cuma ve 29 Kasım Cumartesi günleri Lefkoşa Ara Bölge’de yer alacak.  

Kıbrıs’taki Friedrich-Ebert-Vakfı ile birlikte düzenlenen konferansta, geniş Avrupa bölgesi ve çevresindeki yeni veya yeni oluşmakta olan çatışma kaynakları incelenecek. Konular arasında enerji güvenliği, siyaset ve çatışma; göç krizleri; Avrupa’nın çevresindeki çatışmalar; ve ekonomik çatışmanın siyaseti var. On iki ülkeden akademisyenler, politika oluşturucuları ve uzmanlar; bu konuları ve Kıbrıs’taki zorlukları konuşacak, bu sırada Güneydoğu Avrupa bölgesini Avrupa’daki daha geniş kapsamlı tartışmalara açarken, bölgesel konuların da daha geniş bir kitleye ulaşmasına yardımcı olacak.  
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Sayın Espen Barth Eide, 28 Kasım 2014 Cuma günü PRIO Kıbrıs Merkezi Yıllık Konferansı’na hitap edecektir.

Genel Sekreter’in Özel Danışmanı Eide açıklamalarında, bölgede büyük kargaşanın yaşandığı bu dönemde, Kıbrıs’ta tüm Kıbrıslıların yararına olacak kalıcı bir anlaşmaya varmanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yapacak. Açıklamaları kısa bir sorular ve cevaplar oturumu izleyecek.

Bu haber toplam 1391 defa okunmuştur