1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'BARİKATLAR' KOMİTEDE
BARİKATLAR KOMİTEDE

'BARİKATLAR' KOMİTEDE

Teknik Komite’nin gündeminde “Aplıç ve Derinya’yı” vardı

A+A-

Meltem  SONAY

Sınır kapılarının açılmasıyla ilgilenen Teknik Komite’nin dünkü toplantısında, Lefke-Aplıç ve Derinya geçitleri ele alındı. Cumhurbaşkanlığı Siyaset ve Tarih Özel Danışmanı Meltem Onurkan Samani, Teknik Komite’nin dünkü toplantısında Lefke-Aplıç ve Derinya geçişlerini görüştüğünü ifade ederken, henüz rapor edilmediği için detaylı bilgi verilemeyeceğini de kaydetti.

Samani: “Görüşüldü, henüz rapor edilmedi”

Dün akşamüzeri YENİDÜZEN’in sorularını yanıtlayan Samani, komitenin geçitlerle ilgili görüştüğünü ancak henüz nelerin görüşüldüğünün rapor edilmediğini belirtti.

‘Zorluk ve anlaşmazlıklara odaklanılacak’

Rum Basını, toplantıda geçitlerin açılmasının pratikteki zorlukları ve anlaşmazlıklarına odaklanılmasının beklendiğini ileri sürmüştü. Politis Gazetesi yetkili kaynaklara dayandırdığı haberinde, Teknik Komite’de Kıbrıslı Türk Heyetin, Derinya sınır kapısının rotasının farklı bir yoldan değil, mevcut var olan yoldan geçmesinde ısrar eden Kıbrıslı Rum heyetin önerisi üzerine açıklamada bulunmasının beklendiğini yazmıştı.

‘Lefke- Aplıç da anlaşmazlık yok… Uzun sürecek’

Lefke-Aplıç sınır kapısı konusunda ise yapılması gereken çalışmalarla ilgili bir anlaşmazlık olmasa da, sürecin uzun olmasının beklendiğini aktaran gazete, bilgilere göre bölgedeki mayınların temizlenmesine başlandığını, devamında yolun da genişletilmesi gerekeceğini ileri sürdü.

Başka geçitler de ele alınacak iddiası…

Gazete toplantıda “Aglanca” (Eğlence), “Piroi” (Gaziler) ve “Athineu” (Kiracıköy) geçidinin açılması konusunun da ele alınacağını savunarak, anlaşıldığı üzere görüşmelerde Lefke-Aplıç ve Derinya sınır kapılarına odaklanılsa da gerek Gaziler, gerek Erenköy, gerekse diğer olası geçitlerin de ele alınacağını iddia etti.

Bu haber toplam 1768 defa okunmuştur