1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "BARBARLIGA SON DEMEYE GELDIK"
BARBARLIGA SON DEMEYE GELDIK

"BARBARLIGA SON DEMEYE GELDIK"

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden, “Guzelyurt Belediyesi!!! BARBARLIGA SON DEMEYE GELDIK” isimli grup kuran hayvan severler hashtaglar aracılığıyla seslerini duyurmayı amaçlıyor.

A+A-

Bir grup hayvan sever Güzelyurt’taki hayvan barınağındaki kötü şartlara dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.  Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden, “Guzelyurt Belediyesi!!! BARBARLIGA SON DEMEYE GELDIK” isimli grup kuran hayvan severler hashtaglar aracılığıyla seslerini duyurmayı amaçlıyor.

Açıklamanın tam metni şöyle:

“OMORFO’DA KÖPEK KATLİAMI VAR !”

"Omorfo’da yıllardır bir sorun olan ve başta hayvan hakları savunucuları olmak üzere bölge halkının tepkisini çeken Omorfo’daki hayvan barınağındaki kötü koşullara karşı artık bölge halkı iyice çileden çıkmış durumda. Omorfo’da yıllardır belediye tarafından sokak köpeklerinin, barınaklara toplanmak adı altında toplatılıp ya çok kötü ve vicdan dışı koşullarda barındırıldığı ve aç susuz bir şekilde ölüme terk edildiği ya da katledildiği çeşitli defalar gündeme gelmişti.

Örneğin 2013 yılı sonunda, hayvan hakları savunucuları Omorfo Belediyesi’ne ait  barınaklara gittiklerinde, pek çok köpeğin ortadan kaybolduğu, barınakta son kalan anne köpek ve yavrularının içinde bulunduğu koşulların ise yürek parçalayıcı bir halde olduğu ortaya çıkmıştı. Kaybolan köpeklerin akıbetinin sorulması üzerine Belediye Müdürü Süleyman Aldağ ortada olmayan köpeklerin birilerine sahiplendirildiğini söylemiş, ancak kimlere sahiplendirildiğiyle ilgili ısrarlı sorulara cevap vermeyip, alay edercesine “kayıt tutulmadığını” belirtmişti.

Barınakta kalan anne köpek ve yavrularının içinde bulunduğu acımasız koşullar, yeni doğurmuş annenin önünde içecek bir kap suyunun ve yiyeceğinin bile bulunmamasıyla ve özellikle anne köpeğin bir deri bir kemik halde olmasıyla ilgili olarak bir yandan Belediye Müdürü “yavrularını emzirdiği için böyle oldu” derken, bir belediye çalışanı ise “hasta olduğunu” dile getirmişti. İnandırıcı olmayan ve çelişkili açıklamaları sonucu köşeye sıkışan Belediye Müdürü, sonrasında “burası zaten bir hayvan barınağı değil” demişti.

Halbuki önceden kendisi ile görüşülen Aldağ, barınağa gönderilen hayvanlara iyi bakıldığını dile getirmişti. Bu durumun sonunda hem belediye yetkililerinin çelişkili cevapları hem de barınakta kalan son hayvanların içler acısı durumu nedeniyle hayvan hakları savunucuları, barınaktaki anne ve yavrularını barınaktan alıp kendileri sahiplendirmişlerdi.

Aynı şekilde, yine 2013 yılında, ikisi yavru olmak üzere üç köpek iğneyle zehirlenerek öldürülmüştü. Omorfo bölgesindeki bazı veterinerler ise, belediyenin geceyarısı sokak hayvanlarını zehirleyip, sabahın erken saatlerinde topladığını açıklayarak, suç duyurusunda bulunmuştu. Buna sebep olarak ise, veterinerler tarafından, bahsi geçen ilaçlı iğnelerin sadece Belediye’de olduğu dile getirilmişti.

Bardağı taşıran son damla ise, geçtiğimiz günlerde yaşanan bir gelişme oldu. Geçtiğimiz günlerde Omorfo’da duyarlı bir vatandaş, sokaktaki anne köpek ve 12 yavrusu için Belediye’den yardım talebinde bulunmuş ve onların barınağa aktarılmasını talep etmişti. Kısa bir süre sonra ilgili yere gelen belediye görevlileri, anne ve yavrularını toplayıp götürmüştü. Yardım talebinde bulunan vatandaş, hem hayvanların toplanmasının özensizce ve hiçbir önlem alınmadan yapılmasından şüphelenip hayvanların akıbetini öğrenmek hem de köpeklere mama götürmek amacıyla ilerleyen günlerde barınağa ziyarete gitmiş ve köpeklerin orda olmadığını görmüştü !

Bunun üzerine hemen harekete geçen vatandaş, hem Belediye’ye dilekçe yazmış hem de belediye yetkilileri ve doğrudan Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile iletişime geçip köpeklere ne yapıldığını sormuştu. Aldığı ilgisiz yanıtların üzerine bir de Belediye Başkanı Özçınar tarafından kendisine “madem bu kadar ilgiliydiniz bu köpeklerle, siz kendiniz alıp baksaydınız” sözlerinin söylenmesi üzerine, ilgili vatandaş hem bu yaşanılan durumu bölge halkına duyurmak hem de duyduğu öfkeyi dile getirebilmek için Facebook’ta “Guzelyurt Belediyesi!!! BARBARLIGA SON DEMEYE GELDIK!!!!” adında bir grup oluşturdu.

Grup kısa sürede başta bölge halkı olmak üzere pek çok kesimin ilgisi ile birlikte genişledi ve bölge halkı, dün akşam Facebook üzerinden, hashtag’ler aracılığı ile seslerini duyurmaya başladılar".

Bu haber toplam 1636 defa okunmuştur