1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Baraka BKP’ye ziyaret gerçekleştirdi
Baraka BKP’ye ziyaret gerçekleştirdi

Baraka BKP’ye ziyaret gerçekleştirdi

Refikoğlu: “Meydanların isimlerini bile değiştirecekler”

A+A-

 


Baraka Kültür Merkezi, Birleşik Kıbrıs Partisi’ne. Ziyarette Lefkoşa’nın içinde bulunduğu durum, LTB seçimleri ve solun tavrı konularında taraflar görüş alışverişinde bulundu.Baraka aktivisti Munür Rahvancıoğlu, BKP’nin solun ortak aday çıkartması konusunda çok çabaladığını ifade ederek Baraka’nın da bu süreçte ortak adaydan yana uğraştığını söyledi. Solun birleşememesinin hayal kırıklığı yarattığını söyleyen Rahvancıoğlu şöyle konuştu: “Ortak adalık sürecini birlikte yaşadık. Fakat başarılı olmadık. Bu hayal kırıklığı yarattı, hem toplumda hem de bizde. Bunun sonucunda biz hem toplumsal muhalefetin ve halkın genel arzularını değil de aslında partisel çıkarları ön plana koyan yapılara bir mesaj vermek; hem de Ankara’nın ülkemizde yürüttüğü politikalardan tepki duyan insanlarımıza bu tepkilerini gösterebilecekleri bir kanal açmak istedik. Seçilsek de seçilmesek de asıl değişimi yaratacak olan sokaktır.”

Refikoğlu: “Meydanların isimlerini bile değiştirecekler”
Baraka aktivisti bağımsız LTB Meclis üyesi adayı Merter Refikoğlu ise Ziraat Bankası’ndan alınacak olan kredinin yeni bir bağımlılık şekli yaratacağını ifade ederek ileride meydanların isimlerini bile değiştirebilecek kadar ileriye gidilebileceğini söyledi: “Çağlayan Parkı’nın Ankara Çağlayan Parkı olmasını unutmadık. Ziraat Bankasından alınan paralarla da bu gibi örnekler önümüze gelecek.  Yarın Tayyip Erdoğan Meydanı diye bir meydan olursa şaşırmayın”

İzcan: “Güç birlikteliğine engel olanları desteklemeyeceğiz”
BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan Barakacılarla çoğu eylem ve platformda birlikte hareket ettiklerini ifade ederek “İşgal koşullarının yaşandığı bir ülkede verilecek kavga birlikte bir cephede, ortak kurtuluş kavgasıdır Ne yazdık ki sisteme dahil olan partiler, sendikalar, dernekler bunu yok farz ediyor”   şeklinde konuştu. Ortak adaylık tartışmaları sürecinde Baraka’nın olumlu bir tavır geliştirdiğini belirten İzcan şu değerlendirmelerde bulundu: “Biz pek çok ziyarette bulunduk ortak aday için. Ama bu çalışmalar yapılırken CTP ilk günden beri ‘Lefkoşa’yı CTP temizler, biz markayız’ şeklinde tavır takındı. TDP görüşme talebimizi de reddetti. Siyasi etiğe de aykırı bir davranış sergileyerek. Sonra YKP’deki arkadaşlarla beraber hareket edelim dedik. Ama onlar da bunu kabul etmedi. En sonunda onlar da yalnız hareket etmeyi tercih ettiler.” YD

Bu haber toplam 1664 defa okunmuştur