1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Baraka 10. Geleneksel yaz kampını gerçekleştirdi
Baraka 10. Geleneksel yaz kampını gerçekleştirdi

Baraka 10. Geleneksel yaz kampını gerçekleştirdi

47 kişinin katıldığı çadır kampında dört gün boyunca, forum, panel, tiyatro atölyesi, nostaljik oyunlar ve karaoke gibi etkinlikler gerçekleştirilirken, Sol Anahtarı da konser verdi.

A+A-


Baraka Kültür Merkezi 10. Geleneksel yaz kampını bu yıl 19-23 Ağustos tarihleri arasında, Tatlısu (Akatu) Zambak Tatilköyü’nde gerçekleştirdi. Baraka aktivistleri ve dostlarından oluşan 47 kişinin katıldığı çadır kampında dört gün boyunca, forum, panel, tiyatro atölyesi, nostaljik oyunlar ve karaoke gibi etkinlikler gerçekleştirilirken, Sol Anahtarı da konser verdi.

Yıl boyunca, kültürel ve sanatsal aktiviteler ile politik eylemler yürüten Baraka Kültür Merkezi, 10 yıldan beridir her yaz düzenledikleri kamplarla yılın yorgunluğunu atarken, yeni üretimler için moral depolayarak enerji topluyor. Baraka aktivistlerinin kolektif hazırladıkları kampta ilk gün kolektif çalışma ile kamp alanına çadırların kurulmasının ardından, yapılan açılış konuşmalarıyla kampa başlandı. Kampın ikinci gününde düzenlenen forumda “Gençlik ve Öğrenci Mücadelesi” irdelenirken yine aynı gün plajda çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma gibi nostaljik oyunlar oynanarak geçmişe dönüldü. Akşam ise Baraka Tiyatro Ekibi Gençlik Tiyatrosu, seyircilerin de katılımıyla “Hadi Anlat Bakalım” etkinliği düzenledi. Kampın üçüncü gününde bu kez Baraka Tiyatro Ekibi’nin düzenlediği tiyatro atölyesinde katılımcılar yaratıcılıklarını kullanarak tiyatro atölyesine katkıda bulundu. Günün devamında 10 yıldan beridir gelenekselleşmiş olan andrez ve satranç turnuvaları geçen yılın şampiyonları tarafından düzenlendi. Akşam yemeğinin ardından ise Baraka Müzik Ekibi Sol Anahtarı, bir birinden güzel türküler ve devrim şarkılarıyla coşkulu dakikalar yaşattı. Kampın dördüncü gününde gerçekleştirilen panelde ise “Alan Bağımsızlığı ve Siyasal Mücadele” ele alındı. Yine aynı gün gerçekleştirilen geleneksel tavla turnuvasının ardından, akşam düzenlenen katılımlı müzik etkinliğinde ise kamp dışından gelenlerin de ilgi odağı oldu. Gecede ayrıca andrez, satranç ve tavla turnuvalarının şampiyonlarına kitap hediye edildi. Kampın son gününde ise kamp alanını toplayı temizleyen Barakacılar, hep birlikte denize girerek kampı sonlandırdılar.

Bu haber toplam 1577 defa okunmuştur