1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bankalarla imza töreni yapıldı
Bankalarla imza töreni yapıldı

Bankalarla imza töreni yapıldı

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı KOBİ Geliştirme Merkezi’nin (KOBİGEM) yürüttüğü Türkiye Cumhuriyeti kaynaklı “V. Esnaf ve Hizmet Sektörüne Yönelik Faiz Destek Programı”nın protokol şartlarını kabul eden bankalarla im

A+A-

Protokole, Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd., Kıbrıs İktisat Bankası Ltd., Creditwest Bankası Ltd., Yakın Doğru Bankası, TC Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş. ve Türkiye Garanti Bankası temsilcileri imza koydu.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz yaptığı konuşmada, 2011 yılından beri yürütülen programdan daha önce kredi kullananlardan yalnızca 24 ay sorunsuz bir şekilde kredi ödemelerini tamamlayanlar ve yeni başvuranların faydalanabileceğini söyledi.

Yeni programda ek olarak kadın girişimci, kadın esnaf ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren başvuru sahiplerine öncelik verileceğini belirten Gündüz, kaynağın yüzde 30’unun önceliğinin bu gruba verileceğini kaydetti.

Gündüz, programdan faydalanan işletmelerin 36 ay vadeli ve üç ay ödemesiz dönem imkanlarından faydalanabileceğini ve bankalar ile anlaşmaya varılan, yıllık yüzde 12 faiz oranının yüzde 50’sinin destek kapsamında karşılanacağını ifade etti.

Gündüz, bu doğrultuda başvuruların protokol imzalanan bankalara yapılacağı kredi faiz destek programından yüzde 6 yıllık faiz oranı ile 60 bin TL’ye kadar kullanım gerçekleştirilebileceğini söyledi.

2011-14 yılları arasında bu kredi faiz destek programından 2 bin 894 işletmenin faydalandığını belirten Gündüz, ülke ekonomisine 306 milyon 434 bin 439 TL kaynak sağlandığını kaydetti.

Gündüz, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve katkı koyan tüm taraflara teşekkür etti.

Gündüz’ün konuşmasının ardından KOBİ GEM Koordinatörü Ebru Kaptan Sertoğlu, projeyle ilgili teknik bilgi verdi.

TAK

Bu haber toplam 1576 defa okunmuştur