1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bankaları arası protokol imzalandı
Bankaları arası protokol imzalandı

Bankaları arası protokol imzalandı

Protokol metni, KKTC Kalkınma Bankasının yapısal, fonksiyonel ve yönetişim analizinin Türkiye Kalkınma Bankası tarafından yapılarak raporlanmasını öngörüyor

A+A-

 

KKTC Kalkınma Bankası ile Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş arasında teknik işbirliği protokolü imzalandı. Kalkınma Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, imza töreni Kalkınma Bankası hizmet binasında gerçekleştirildi.

KKTC Kalkınma Bankası Genel Müdürü Fatma Kınış ile Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yaşar tarafından imza konulan protokol metni, KKTC Kalkınma Bankasının yapısal, fonksiyonel ve yönetişim analizinin Türkiye Kalkınma Bankası tarafından yapılarak raporlanmasını öngörüyor.

KINIŞ

İmza töreninde konuşan KKTC Kalkınma Bankası Genel Müdürü Fatma Kınış, bankanın kuruluş aşamasından günümüze dek, Türkiye Kalkınma Bankası’nın Banka personeline teknik eğitim desteği sağladığını, bunun için de her daim Türkiye Kalkınma Bankası’na müteşekkir olduğunu ifade etti.

Kınış, KKTC Kalkınma Bankası’nın yirmi iki yıl önce faaliyete geçtiğini, sağlamış olduğu finansman olanaklarıyla ülkenin kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirtti. Bu süreç içerisinde bankanın mali, fonksiyonel ve yönetişim kapasitesinin geliştiğini vurgulayan Kınış, bankanın vizyonu ve sürdürülebilirliği için yeniden yapılanma hedefi doğrultusunda bu protokole imza konduğunu açıkladı.

Kınış bu protokol çerçevesinde çalışmaların on ay süreceğini, süreç içerisinde gerçekleşecek teknik çalışmalardan ortaya çıkacak sonuçların, bankanın gelecekteki çalışma programına rehber olacağını da ifade etti.

YAŞAR

Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yaşar da konuşmasında özellikle 2008 yılında Lechman Brothers’ın iflasından sonraki finansal kriz ve yeniden yapılanma sürecinde, kalkınma bankalarının ülkenin gelişmişlik düzeyine bakılmaksızın her ülkeye gerekli olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Yaşar, kalkınma bankalarının kalkınma süreçlerinde ortaya koydukları fonksiyonlarına bağlı olarak zaman içerisinde kabuk değiştirebildiklerini, ancak neredeyse tümünde hiç değişmeyen ortak özelliğin, öncü sektörlerin ve KOBİ’lerin desteklenmesinde kamu bankalarının önemli bir rol üstlendiği hususunun altını çizdi.

Yaşar, kırkıncı kuruluş yılında olan Türkiye Kalkınma Bankası’nın, kalkınma bankacılığı alanında birikmiş olan deneyimlerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kalkınma Bankasıyla paylaşmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

(tak)

Bu haber toplam 1715 defa okunmuştur