1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bankacılık mesajlarında ‘sms’ sıkıntısı!
Bankacılık mesajlarında ‘sms’ sıkıntısı!

Bankacılık mesajlarında ‘sms’ sıkıntısı!

Türkiye bankalarının online bankacılık işlemi için Kıbrıs’taki müşterilerine de gönderdiği SMS’lerin abonelerine ulaşmasında sorun  yaşandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Türkiye bankalarının online bankacılık işlemi için Kıbrıs’taki müşterilerine de gönderdiği SMS’lerde sorun yaşanıyor.
Mobil (GSM) telefonlarından banka işlemlerini sürdüren yurttaşlar mağdur olurken, kimi telefonlara da mesajların +44’lü numaralar üzerinden gelmesi dikkat çekiyor.
YENİDÜZEN’e konuşan Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, SMS sıkıntısının Kıbrıs’taki GSM operatörlerinden kaynaklanmadığına işaret ederek, Türkiye’de bankaların özel hizmet aldığı SMS sağlayıcı firmalarda yaşanan teknik sıkıntı nedeniyle meydana geldiğini açıkladı. Bürüncük, hiçbir bankanın online işlemlerinin tam olarak bloke olmadığını belirterek, sıkıntının dün 13:30 itibariyle giderildiğini belirtti.

 

SMS’ler ulaşmadı

Kıbrıs’ta da faaliyet gösteren Türkiye İş Bankası, Ziraat Bankası ve Garanti Bankası gibi bazı bankalardan müşterilere gönderilen SMS’ler ikin gün boyunca ulaşmazken, online işlemler de bir süre sekteye uğradı. Cep telefonundan banka işlemlerini yapmak isteyen bazı vatandaşlar, gelmeyen mesajlar nedeniyle yaşadığı sıkıntıyı sosyal medyada da paylaştı. Son zamanlarda bankalardan İngiltere (+44) ve İsveç (+46) kaynaklı SMS mesajları geldiği de ifade edildi.

 

Bürüncük: “Sıkıntı giderildi”

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, Türkiye kaynaklı bir sıkıntı yaşandığına dikkat çekerek, SMS sağlayıcı özel firmalarda yaşanan bu sıkıntının yapılan testlerle tespit edilip, bir buçuk gün içerisinde giderildiğini söyledi. Hiçbir bankanın online işlemlerinin tam olarak bloke olmadığını aktaran Bürüncük, bazı müşterilerin işlemlerini yapabildiğin aktardı. Türkiye bankalarının toplu mesajları iletmek için ihaleye çıkarak en uygun fiyatı veren firmalarla anlaştığını, bu firmaların dünyanın her yerinden olabileceği gerekçesiyle, İngiltere (+44) ve İsveç (+46) kaynaklı SMS mesajlarının da abonelere ulaşabildiğini dile getirdi.
Bürüncük şöyle konuştu:
Bu sorun bir takım aracı kurumların teknik sıkıntısından ortaya çıktı ve düzeltildi. Bir takım kullanıcılar etkilendi doğrudur. Hiçbir bankanın online işlemleri tam olarak bloke olmadı. Bazı kullanıcılar işlemlerini yapabildi. Toplu olarak SMS atılırken, birçok aynı anda işlem yapan insana SMS atıldığı için bu numaraların bir kısmı işlem yapabildi, bir kısmı yapamadı. Teknik bir problemdi dün 13:30 itibariyle giderildi.”

Bu haber toplam 3603 defa okunmuştur
Etiketler : ,