1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bankacılar soyguncuları tespit etti
Bankacılar soyguncuları tespit etti

Bankacılar soyguncuları tespit etti

Merkez Bankası önünde geçtiğimiz Perşembe günü T.C Ziraat Bankası’na ait paraları banka görevlilerinden çalmak isteyen ve aynı gün gecesi yakalanan ikisi astsubay, biri de işletmeci, dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak, aleyhlerinde 8’er gün daha tut

A+A-

Lefkoşa’da Merkez Bankası önünde güpe gündüz Lefkoşa’nın en işlek caddesi olarak bilinen noktada T.C Ziraat Bankası çalışanlarının taşıdığı 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin STG nakit parayı sirkat etmeye çalışan ve amacına ulaşamadan kaçan (Astsubay) M.B, (Astsubay) A.Y ve H.K, tutukluluk sürelerinin dolması üzerine dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı. Mahkemeye 8 gün ek tutukluluk talebi ile çıkarılan zanlı A. Y’nın avukatı, müvekkilinin poliste şiddet gördüğünü öne sürdü, H.K ise, olayla hiçbir bağlantısının olmadığı iddiasında bulundu. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şubede görevli polis çavuşu Ercan Atasay, olayla ilgili bulguları mahkemeye sundu.  Atasay, zanlılar ın 14 Ağustos saat 9.20 de meydana gelen “Silahlı soygun teşebbüsü”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”ve “Darp” suçundan methaldar olduklarını belirtti.

10 farklı kamera görüntüsünde de vardılar
Atasay, 14 Ağustos günü saat 09:20 sıralarında Ziraat Bankası’nın para transferinden sorumlu Hasan Dağkuş ve Cemile Yılmaz’ın tasarrufunda bulunan 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin Sterlin nakit para çantasının, kimliği meçhul 3 şahıs tarafından sirkat edilmeye çalışıldığını öğrendiklerini ve bir tahkikat başlattıklarını, bölgede bulunan 10 iş yerinden kamera kayıtlarını aldıklarını ve zanlıların eşkallerini tespit ettiklerini söyledi.  Mesele ile ilgili olarak başlatılan tahkikat sonucunda şüpheli oldukları tespit edilen zanlılar  M.B, A.Y ve H.K’nin tutuklandığını ve 15 Ağustosta mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde üç gün tutukluluk emri alındığını beyan etti. Polis çavuşu Atasayan, alınan üç günlük sürede zanlıların doktor kontrolünden geçirildiğini ve herhangi darp izine rastlanmadığının rapor edildiğini belirtti.

Banka görevlileri saldırganları teşhis etti
Zanlıların saldırıya uğrayan banka görevlilerine de gösterildiğini ve görevlilerin saldırganları tanıdığını belirttiklerini ifade eden polis memuru Atasay, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, alınması gereken birçok ifade olduğunu belirterek, zanlıların 8 gün süre ile poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

İkisi “darp edildik” dedi biri “suçum yok” dedi
Polis şahadetinden sonra söz alan zanlı Murat Bulut, polis tarafından darp edildiği iddiasında bulundu.
Zanlı B’nin ardından söz alan zanlı A.Y’ın avukatı Ali Hidayet müvekkilinin poliste darp edildiği iddiasında bulunarak soruşturma süresi boyunca sürekli doktor kontrolünden geçirilmesi talebinde bulundu. Avukatın beyanından sonra söz alan zanlı H.K mesele ile hiçbir bağlantısı olmadığını ve suçsuz olduğunu söyledi.

“Mesele ciddi, 8 gün daha tutuklu kalacaklar”
Huzurunda verilen şahadet ve beyanlar ışığında Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlıların tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. Yargıç Hale Ahmet Raşit ayrıca zanlıların gün aşırı doktor kontrolüne götürülmelerine emir verdi.

Bu haber toplam 2119 defa okunmuştur