1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Banka soygununda yeni gelişme…2 tutuklu daha!
Banka soygununda yeni gelişme…2 tutuklu daha!

Banka soygununda yeni gelişme…2 tutuklu daha!

Soyguncuların kullandığı çalıntı motosikleti, kaskı, eldivenleri bulan polis, önceki de motosikleti bıraktıktan sonra kaçtıkları beyaz renk Hyundai marka aracı tespit etti.

A+A-

8 bin 700 TL’lik silahlı banka soygununda yeni gelişme…2 tutuklu daha!

 

Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ndeki şubesinde geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen silahlı soygunla ilgili 2 kişi daha tutuklandı. Polis araştırmasıyla ortaya çıkan detaylar, soygunun 'organize ekip' tarafından planlandığı şüphelerini artırıyor.

Meltem SONAY

Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ndeki şubesinde geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen silahlı soygunla ilgili 2 kişi daha tutuklandı.
Soyguncuların kullandığı çalıntı motosikleti, kaskı, eldivenleri bulan polis, önceki de motosikleti bıraktıktan sonra kaçtıkları beyaz renk Hyundai marka aracı tespit etti.
Suçla bağlantılı ilk etapta tutuklanan zanlı S.S( E-22) ile zanlı R.S (e-23) önceki gün mahkemeye çıkarılıp haklarında üç gün tutuklama emri alınırken, dün mahkemeye çıkarılan yeni zanlılar, H.D ve S.H aleyhine de 3 gün tutukluluk emri alındı.

2 yeni tutuklu…
Limasol Türk Kooperatif Bankası’nda meydana gelen silahlı soygunla ilgili tutuklanan iki zanlının ardından dün de iki yeni isim tutuklandı.
Silahlı soygunda kullanılan aracın da tespit eden polis, şüpheli olarak gözaltına alınan iki zanlı, H.D ve S.H’yi Lefkoşa’da mahkemeye çıkarttı. Zanlılar aleyhine soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutukluluklarına emir verildi.

Türkiye ile telefon görüşmeleri…
Özgülen Kebap’tan çalınan motorla gerçekleştirilen soygunda, zanlıların motoru bıraktıkları yerde ‘küçük beyaz bir araç’la devam ettikleri bilgisine ulaşıldığını belirten polis, kamera görüntülerinin incelendiğini ve aracın Hundai i 20 model, DZ 469 plakalı araç olduğunu tespit ettiğini açıkladı.
Mahkemeye bilgi veren polis, çalıntı motorun bırakılıp arabanın alındığı yerin zanlı H.D’nin deposu olduğu belirtirken, incelenen telefon dökümlerinden de, Türkiye’de olan B.S ile ilk defa kullanılan telefon hatlarından görüşme yapıldığı bilgisine ulaşıldığını belirtti.

‘Suça ilişkin mesajlar var…’
Zanlı S.H’nin telefonunda da suça ilişkin mesajlar tespit edildiğini belirten polis, tespit edilerek emare olarak alınan DZ 469 plakalı aracın anahtarlarınınsa zanlılarca gizlendiğini ifade etti.
Emare olarak alınan aracın, teminat değişikliği ile Türkiye’de bulunan C.K adına olduğu ve aracında da yine Türkiye’de olan ve zanlı H.D ile telefon görüşmeleri olan B.S’nin kullanımına verildiğini de belirten polis, aracın 2-3 gündür de zanlılar, H.D ve S.H tarafından kullanıldığı bilgisini paylaştı. Polis soruşturmanın devamı için mahkemeden zanlılar aleyhine 3’er gün tutukluluk emri talep etti.

Zanlılar ‘alakamız yok’ dedi
Polisin 3 gün tutukluluk talebine itirazları olduğunu söyleyen zanlılardan H.D ‘Türkiye’den beni aradılar, polisin aradığını söylediler. Polis geldiğinde ben de kaçtım. İlgim, alakam yok’ derken, zanlı S.H de, ‘Ben Mağusa’daydım, müşterilerim beni bilir… Yemek yediğim yerlere sorulabilir. Yarın işbaşı yapmam lazım, benim suçum yok’ şeklinde konuştu.
Mahkeme, soruşturmanın tamamlanması adına zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Soygun nasıl olmuştu?
Limasol Türk Kooperatif Bankası’na 12 Şubat saat 14.30 sıralarında giden biri kasklı biri maskeli silahlı iki soyguncu banka memurlarını tehdit ederek, toplam 8 bin 700 TL alıp, çalıntı motosiklete binerek kaçmıştı.
Olayda kullanılan motosiklet 350 metre ileride atıl bir şekilde bulunurken, zanlıların çıkarıp attıkları eldivenler, gri renk erkek kazağı ve bir adet kask da sanayi bölgesinde tespit edilmişti.
Soyguncuların 11 Şubat tarihinde Özgülen Kebap'a sahte sipariş verip, adrese giden paket servis elemanının park ettiği motosikleti çaldığı açıklanmıştı. Soygunun ardından ilk etapta tutuklanan zanlı S.S( E-22) ile zanlı R.S(e-23) ardından dün de iki yeni tutuklama gerçekleşti.

Bu haber toplam 1937 defa okunmuştur