1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Banka soygunu yargıda
Banka soygunu yargıda

Banka soygunu yargıda

Limasol Türk Kooperatif Bankası soygunuyla ilgili isminin baş harfleri S.S ve R.S olan iki kişiyi şüpheli iddiasıyla tutuklandı. Zanlılar Mahkemeye çıkarılarak 3 gün tutukluluk aldı

A+A-

Didem MENTEŞ
Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın Lefkoşa Sanayi Bölgesi şubesinin soyulmasıyla ilgili olarak 2 kişi önceki gün tutuklandı. Soygunda kullanılan motosikletin Özgülen Kebap’a ait olduğunun öğrenilmesiyle yürütülen soruşturmada, restoranın eski çalışanı olan S.S ve ülkede turist olarak bulunan R.S ‘şüpheli’ iddiasıyla Mahkemeye çıkarıldı.
Polisin kamera görüntüleri ve görgü tanıklarının ifadesiyle tespit ettiği ileri sürülen zanlılar ile ilgili Mahkeme 3 gün tutukluluk emri verdi.
Polis, olayda kullanılan motosiklet, bir çift eldiven, 1 adet kask bulunduğunu belirterek, bahse konu tabanca, 1 adet kaskın ve olay sonrasında zanlıların Sanayi Bölgesi’nden kaçtıkları beyaz renk salon aracın halen aranmakta olduğunu vurguladı.
Mahkemede, zanlıların avukatı polisin tutukluluk süresine itiraz ederek, her iki zanlının dinlenmesini talep etti. Mahkemede yeminli şahadet veren ve tanık kürsüsüne geçen zanlılar S.S ve R.S, soygun suçunu kabul etmeyerek, olay saatlerinde evden çıkarken kendilerini gören tanıklar olduğunu iddia etti. Öte yandan soygun anını gösteren kamera görüntüleri Kıbrıs Manşet web sitesinde yayınlandı.

 

“Görgü tanığı tanıdı”

Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı adına Başsavcılık adına davada Savcı Damla Güçlü ve zanlıları temsilen Avukat Çağdaş Par mahkemede hazır bulundu. Savcı Güçlü, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube Amirliği'nde görevli Polis Çavuşu Cemali Çiftçi'yi mahkemeye tanık olarak dinletti. Çiftçi, meseleyle ilgili olarak yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Polis, zanlıların 'soygun' suçuyla ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.

“Motosiklet bir restorana ait”
Polis Çavuşu Cemali Çiftçi, 12 Şubat tarihinde saat 14:30 raddelerinde Lefkoşa'ya Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Limasol Türk Bankası'na kask ve eldiven bulunan, birinin elinde tabanca bulunan 2 kişinin girdiğini söyledi. Şahısların orada görevli veznedara tabanca uzatıp 8 bin 700 TL'yi zorla aldıktan sonra daha önce Özgülen Kebap'tan çalınan MN 534 plakalı motosikletle olay yerinden ayrıldığını aktaran polis, şahısların motoru olay yerinden 350 metre uzakta yarım bir inşaat yanına bırakılarak kaçtıklarını söyledi.

“Eldivenler hırdavatçıdan alındı”
Çiftçi, geniş çaplı soruşturma içerisinde bahse konu yerde, şahısların olayda kullandıkları bir çift eldiven ve bir erkek kazağı tespit edildiğni belirterek, çevrede yapılan soruşturmada motosikleti kullanan kişinin zanlı 1 S.S olduğunun görgü tanığı tarafından tespit edildiğini kaydetti. Olay mahali çevresinde soygunda kullanılan kaskı bulup emare aldıklarını aktaran polis çavuşu, bölgedeki kamera görüntülerinden zanlı 2 R.S'nin bir hırdavatçı dükkanından 2 çift eldiven aldığının tespit edildiğini belirtti. Zanlıların olay günü nerde olduklarına dair birçok iddialar olduğunu ve onların araştırılması yapılacağını söyleyen Cemali Çiftçi, olayla ilgili halen aranmakta olan 1 adet kask ve 1 adet tabanca olduğunu anlattı.

“Beyaz renk araçla kaçtılar”
Savcı ve Avukatın da sorularını yanıtlayan Polis Çavuşu Çiftçi, zanlıların 15:30 Simit Sarayı'nda olduklarını iddia ettiklerini mahkemeye söyledi. Polis, zanlıların olay sonrası motosikleti bıraktıktan sonra Hundai marka beyaz renk salon bir araçla kaçtıklarını ve konu aracın aranmakta olduğunu belirtti. Polis Çavuşu, olaydan bir gün önce Özgülen Kebap'tan sahte bir sipariş verdiklerini, sipariş üzerine motosikletle giden elemanın apartmana çıktığı esnada motorun oradan alınıp sirkat edildiğini anlattı. Bir görgü tanığının söz konusu motosikletin üzerinde Özgülen Kebap yazdığını gördüğünü aktaran Cemali Çiftçi, Özgülen Kebap işletmecisinin zanlı S.S'nin daha önce konu yerde çalıştığını ve söz konusu motoru sadece zanlının ve bir elemanın sürebileceğini söylediğini aktardı.

Zanlılar ilgili
Cemali Çiftçi, bahse konu görgü tanığının zanlı 1 S.S ile yüz yüze getirildiğini ve şahsı tespit ettiğini belirterek, zanlının şuanda Etiler Marmaris'te çalıştığını ve 2 gündür işe gitmediğinin öğrenildiğini söyledi. Zanlı R.S'nin ise 9 Şubat'ta Türkiye'den adaya turist olarak geldiğini ve zanlı S.S'nin evinde kaldığının tespit edildiğini anlatan polis çavuşu, zanlının Çukurova Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu ve tatil amaçlı ülkeye geldiğini dile getirdi.

---------

“Paralar ve tabanca kayıp”

Cemali Çiftçi, zanlıların kaldığı evde bir arama yapıldığını, yapılan aramada cep telefonları bulunduğunu ancak para bulunmadığını söyleyerek, zanlıların ses tonlarını banka memurlarına dinleteceklerini aktardı. Olayda kullanılan kask ve eldivenlerin incelemeye gönderileceğini belirten polis, olayla ilgili 20 ifade alındığını bu sayının daha da artabileceğini dolayısıyla zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlılar suçu kabul etmedi
Zanlıların Avukatı soygun suçu yapan bir kişinin olaydan sonra simit yemeğe gidemeyeceğini söyleyerek, polisin tutukluluk talebine itiraz etti. Bunun üzerine Avukat her 2 zanlıyı mahkemeye tanık olarak dinletti. Zanlılar tüm sorulara tereddütsüz cevap verirken, olay saati evde olduklarını ve saat 15:00 gibi evden çıktıklarını ve yürüdükleri sokakta bazı kişilerin kendilerini gördüklerini iddia ettiler. Zanlı R.S:"Ben burada ne hırdavatçı tanırım ne de birini. Eğer hırdavatçıdan eldiven alan bensem ömür boyu versinler. Ben web tasarım işi yapıyorum, aylık 5 bin TL civarında kazancım var. Böyle bir şeye teşebbüs bile etmem. Benim bütün gün cep telefonumdan whatsupp dan ses kayıtlarım var. Facebook'dan paylaşımlarım var oradan incelesinler" dedi. Her iki zanlı da  soygun suçlamasını kesinlikle kabul etmediklerini vurguladı.

3 gün tutuklu kalacaklar
Yargıç Meltem Dündar, huzurunda yapılan şahadet ve beyanları değerlendirmek üzere oturuma 40 dakika ara verdi. Dündar, olgulara değinerek, olayla ilgili zanlılar aleyhine olacak emareler olduğunu söyledi. Zanlıların verdiği ifadelerin de teyit ve tekzibinin yapılmasıyla en kısa sürede Mahkeme huzuruna çıkarılmasına direktif veren Yargıç, zanlıların 16 Şubat Pazartesi günü saat 09:00’da Mahkemeye çıkarılmasına ve doktor kontrolünden geçirilmelerine emir verdi.

Bu haber toplam 2624 defa okunmuştur