1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Bandabulya müzikle renklenecek
Bandabulya müzikle renklenecek

Bandabulya müzikle renklenecek

Luxus ve Monsieur Doumani Bandabulya’da konser verecek

A+A-

 

Luxus ve Monsieur Doumani,  18 Kasım’da  BanDaBanDo etkinikleri kapsamında Lefkoşa Suriçinde Bandabulya’da konser verecek.

MUCY organizasyon’un gerçekleştireceği Lefkoşa Türk Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek BanDaBanDo etkinlikleri kapsamında, konser performanslarıyla ün yapmış İstanbul’un önemli gruplarından Luxus ve yayınladıkları her albümle dünya müziği listelerine girmeyi başarmış Kıbrıslı grup Monsieur Doumani 18 Kasım’da Bandabulya Toptancılar Hali’nde arka arkaya konser verecek. İki konserin ardından da adanın önemli Djleri Radio Pangea ve Vasilis Palamas dj setupın başında olacaklar.

Türkiye’nin en başarılı sahne gruplarından biri Luxus, üç yıl aradan sonra yeniden Kıbrıs’ta!

lucas.jpg

 

Luxus, 2005 yılında kurulmuş, keman, akordeon, davul, klarnet, akustik gitar, bas gitar, trombon,  saksafon’dan oluşan müzik grubu. Kendilerini İstanbullu “world music” grubu olarak tanımlayan Luxus, müziklerinde beslendiği müzikal çeşitlilik ile dikkat çekiyor. Luxus, reggae-ska, tango, chanson, balkan, oryantal ve daha birçok müzik türünü şarkılarında çeşitli varyasyonarla içiçe kullanıyor. “Acayip Şeyler”, “Bi’ Lareya”, “Hunim Başımda” olmak üzere toplam 3 albümü bulunan Luxus, kendi bestelerinin yanısıra çeşitli dillerdeki şarkıları kendilerine özgün şekilde yorumluyorlar.  Türkçe, İngilizce, Arapça, İspanyolca, Fransızca, Zazaca, Sırpça, Rumca gibi birçok dilde şarkılar seslendiyorlar. Luxus, bir sahne projesi olarak tasarlandığından benzerlerinin çok üstünde bir konser sayısına ulaştı. Türkiye’nin hemen her yerinde ve Avusturya, Almanya, Hollanda, Belçika, Yunanistan gibi Avrupa ülkelerinde konserler verdi. 2011 Berlin Film Festivali’nde Türkiye grubu olarak sahne aldı. Seslendirdikleri yüksek enerjili eğlenceli şarkıları başarılı sahne gösterileri ile birleştiren grup Türkiye’nin en iyi sahne gruplarından biri olarak biliniyor. Adada ikinci konserini verecek olan Luxus’un 2015 yılı Nisan ayında Lefkoşa Suriçi’nde verdikleri muhteşem konser hala akıllardadır.

Dünya müziği listelerine bir numarada giren Kıbrıslı grup Monsieur Doumani!

mons.jpg

 

Monsieur Doumani 2011'de Lefkoşa'da kurulan üç kişilik Kıbrıslı bir grup olup, 2016 Songlines Müzik Ödülleri'nde "En İyi Grup" ödülüne aday olan  dört gruptan biri olmuştur.

Grup curada Antonis Antoniou (aynı zamanda neo-rebetiko grubu Trio Tekke'nin üyesi), gitarda Angelos Lonas ve nefesli aletlerde Demetris Yiasemides'den oluşuyor. Her üye farklı bir müzikal geçmişten geliyor, ancak her üçü de Kıbrıs geleneğinden çeşitli seviyelerde etkileniyor. Grup, Kıbrıs folklorik müziğinin benzersiz karakterine odaklanarak, geleneksel şarkıları yeni düzenlemelerle, melodilerle, ritimlerle ve seslerle zenginleştirmekte ve kendine has bir tarz yaratmaktadır. Grubun müziği geleneksel unsurun modern türlerle karışımıdır.  Ayrıca Kıbrıs Rum şivesini kullanarak adayı vuran ekonomik kriz ve yozlaşmış siyasi sistem gibi günümüz Kıbrıs Rum toplumuyla ilgili meselelerden  esinlenen kendi  şarkılarını da bestelerler.

Avrupa'daki festivaller ve mekanlardaki performansları (WOMAD, Konzerthaus Viyana, Paradiso, Songlines Buluşmaları, Sommarscen Malmö, vb.) birçok izleyici tarafından çok iyi karşılandı ve müzikleri dünya genelindeki, BBC , NPR, Radio France, Sveriges Radio, PBS FM Melbourne gibi radyo istasyonlarında yayınlandı. Monsieur Doumani’nin Kıbrıs’ta da ciddi bir takipçii kitlesi bulunmaktadır.

Radio Pangea ve Vasilis Palamas dj setleri ile geceyi daha da renklendirecek

progana.jpg

 

Ardarda iki konserin ardından  adanın önemli djleri sahneye çıkıp dj setupın başına geçecek. Sloganı “Müzik Dünyayı Birleştirir” olan Radio Pangea, dj seti ile size Ortadoğu ritimlerinden Jazz’a, Drum’n Bass’den Balkan havalarına, Ska’dan Anadolu tınılarına, Tango’dan Funk’a, Rumba’dan Reggae’ye, Swing’ten Hiphop’a, Çingene müziğinden Rock’n Roll’a kadar uzanan çok kültürlü bir eğlence deneyimi sunacak.  Gecenin kapanışını Acid Jazz, Afro Funk, Reggae, Ska türlerinde eğlenceli dj seti ile Vasilis Palamas yapacak.

MUCY Organizasyon’un Lefkoşa Türk Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştireceği etkinliğin  medya sponsorluğunu Yenidüzen ve  Kanal Sim yapıyor. Efes Pilsen, Evsu ve Burhan Mobilya bu etkinliğin gerçekleşmesinde ayrıca katkıda bulunmuştur.


 

 

 

Bu haber toplam 3575 defa okunmuştur