1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “bandabuliyam.com” tanıtıldı
 “bandabuliyam.com” tanıtıldı

“bandabuliyam.com” tanıtıldı

Kıbrıs kültürüne ait yiyecek, içecek ve el emeği ürünlerin internet üzerinden satılmasını sağlayacak “bandabuliyam.com” projesi, Lefkoşa Belediye Pazarı’nda (Bandabuliya) düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

A+A-

Kıbrıs kültürüne ait yiyecek, içecek ve el emeği ürünlerin internet üzerinden satılmasını sağlayacak “bandabuliyam.com” projesi, Lefkoşa Belediye Pazarı’nda (Bandabuliya) düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Organik ürünlerin yanı sıra, el emeği, dokuma, işçilik gibi birçok farklı alanda üreticiye hitap edecek internet sitesinin ülkemizin en büyük ‘Yerli Ürün Pazarı’ olması hedefleniyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlı üreticiler, ürünlerinin tanıtım bilgilerini, isim, soy isim ve telefon numaralarını 3434’e göndererek, site kurallarına uygun ürünlerini siteye ekleyebilecek.

Üreticiler ayrıca info@bandabuliyam.com mail adresine ürünlerinin fotoğraflarını da gönderebilecek.

Tüm ürünler, kendi kategorileri içerisinde, gerekli kriterlere uygun olması durumunda sitede tanıtılacak. Tüketiciler, internet sitesi üzerindeki tanıtım sonrasında doğrudan üreticilerle iletişim kurarak, siparişlerini verebilecek.

50 üreticinin 280 ürününün pazarlanacağı siteye kabul edilecek ürünler, proje çerçevesinde oluşturulan Danışma Kurulu tarafından belirlenecek.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in teknoloji ve altyapı desteğiyle kurulan bandabuliyam.com’un tanıtım etkinliği de Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından gerçekleştirildi.

TÜMERKAN

BRT Müdürü Mete Tümerkan, etkinlikte yaptığı konuşmada, projenin Kıbrıs’ın insanları ve Kıbrıs lezzetleriyle buluşmak için fırsat sağladığını ifade etti. Tümerkan, projeye katkı koyanları tebrik etti.

ALTAN

Proje Koordinatörü Zekai Altan da yaptığı konuşmada, projenin ülke insanına katkı sağlayacağını anlattı.

Projenin kırsal alanlardaki insanları ekonomik açıdan güçlendirmeyi hedeflediğini ifade eden Altan, ürünlerin Danışma Kurulu tarafından kontrol edildiğini dile getirdi.

Altan, üreticilere, üretimden satışa pek çok alanda eğitim verdiklerini de kaydetti.

KARAATMACA

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da sosyal sorumluluk projesi olan “bandabuliyam.com”un yeni dünya düzeninde internetin etkisinin artması nedeniyle önemli olduğunu anlattı.

Karaatmaca, projeyle kırsaldaki üreticilerin ürünlerini satma fırsatı kazanacağını da dile getirdi.

Konuşmaların ardından projeyle ilgili sunum yapıldı, destek verenlere plaket takdim edildi ve folklor gösterisi gerçekleştirildi. (tak)

Bu haber toplam 2232 defa okunmuştur
Etiketler : ,