1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Bana iftira attılar’
‘Bana iftira attılar’

‘Bana iftira attılar’

14 yaşındaki A.S isimli kız çocuğuna ‘cinsel istismar’da bulunduğu iddia edilen zanlı H.D, mahkemede kendini savundu.

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa’da Göçmenköy bölgesinde temizlik yaptıkları sırada arkadaşı M.S’nin 14 yaşındaki A.S’ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen zanlı H.D gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkartıldı.
49 yaşındaki zanlı, mahkemede kendisine iftira atıldığını savunarak, 4 çocuk babası olduğunu, kendisinin de kız çocuğunun olduğunu, böyle bir şeyi yapmak için ruhsal bozukluklarının olması gerektiğini öne sürdü.
Yurt dışı çıkışı yasaklanan zanlı H.D, 50 bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut yapması koşuluyla teminatla serbest bırakıldı.

Polis memuru Gencel, şahadet verdi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Tacan Beynar huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Hasan Boşnak, polis memuru Ali Gencel’i mahkemede tanık olarak dinletti.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Gencel, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.
Polis memuru Gencel, zanlı H.D’nin 19 Ağustos tarihinde saat 16:00 sıralarında Lefkoşa’da Göçmenköy bölgesinde arkadaşı M.S ile 14 yaşındaki kızı A.S ile birlikte temizlik yapmak için bulunduğu sırada, evin mutfak kısmında A.S’ye cinsel istismarda bulunduğunu belirtti.

Soruşturma 21 Ağustos’ta başladı…

Olayın polisin bilgisine 21 Ağustos’ta gelmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında zanlının ayni gün tutuklandığını ifade eden Gencel, zanlı aleyhindeki tahkikatın tamamlandığını söyledi.
Gencel, zanlının turist olarak Kuzey Kıbrıs’ta bulunduğunu, ülkede hiçbir bağının bulunmadığını dile getirerek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlı, suçlamaları kabul etmedi

Gencel’in ardan mahkeme zanlı H.D’ye söz verdi.
Zanlı, kendisine iftira atıldığını savunarak, 2 ay sonra evleneceğini söyledi.
49 yaşında olduğunu, böyle bir şey yapması için ruhsal bozukluğunun olması gerektiğini öne süren zanlı, 4 çocuk babası olduğunu, kendisinin de kız çocuğu olduğunu dile getirdi.

Teminatla serbest
Mahkemede aktarılan ışığında Yargıç Tacan Beynar, zanlı H.D’nin yurt dışına çıkışını yasakladı. Zanlının 50 bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut yapması koşuluyla serbest kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2299 defa okunmuştur