1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ban ile Çavuşoğlu müzakereleri konuştu
Ban ile Çavuşoğlu müzakereleri konuştu

Ban ile Çavuşoğlu müzakereleri konuştu

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile görüşerek, Kıbrıs konusu başta olmak üzere bölgesel konuları ele aldı.

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile görüşerek, Kıbrıs konusu başta olmak üzere bölgesel konuları ele aldı.
AA’nın haberine göre, görüşmede Ban, Kıbrıs'ta çözüm için müzakerelerin devam etmesinin önemine değinirken, Çavuşoğlu da Türkiye'nin Kıbrıs'ta masayı hiç terk etmediğini ve hep çözüm yanlısı olduğunu anlattı.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Genel Sekreter Ban, BM Güvenlik Konseyi adaylığı için adil bir kampanya yürütüldüğünü belirterek, Türkiye'nin de bir sonraki seferde Konsey'de görev yapabileceğini belirtti.
IŞİD konusunda uluslararası toplumda bir strateji eksikliği olduğunu vurgulayan Ban, Irak ve bölgedeki sıkıntıların ancak işbirliği ve bir strateji ile çözülebileceğini kaydetti.
Ban, Gazze ve bölgedeki ziyaretten yeni döndüğünü de belirterek, Türkiye'nin Gazze'de ve Ortadoğu'da oynadığı rolü takdir ettiklerini ifade etti.
Çavuşoğlu, BMGK seçimlerinde demokrasinin kazandığını ve Türkiye'nin BM'deki çalışmalarına devam edeceğini söyledi.
Türkiye'nin 2016'da İstanbul'da İnsani Zirve'ye ev sahipliği yapacağını ve İstanbul'u bir BM merkezi yapma istekleri olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, Türkiye'nin, Gazze'nin yeniden yapılanması konusunda 200 milyon dolar taahhüt ettiğini belirtti.
Görüşmede Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptıklarını ve 4,5 milyar dolar harcadığını da anlatan Çavuşoğlu, sadece geçen yıl Türkiye'de 33 binden fazla Suriyeli bebeğin doğduğunu söyledi.
Çavuşoğlu, Türkiye'nin BM gibi davranmasının da mümkün olmadığını vurgulayarak, uluslararası toplumun bu konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade etti.
(AA/FEZ)

Bu haber toplam 1115 defa okunmuştur