1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Balistik inceleme gerçekleştirilecek
Balistik inceleme gerçekleştirilecek

Balistik inceleme gerçekleştirilecek

Lefkoşa’da polis bir araç içerisinde İ.T üzerinde gerçekleştirdiği arabada, 7.65 mm çapında tabanca ve dört adette kurşun ele geçirdi. Silahı aldığı öğrenilen İ.T’nin üvey kardeşi A.Ç da polis tarafından tutuklandı

A+A-

Lefkoşa’da H.Ö’nün kullanımındaki FT 683 plakalı araç içerisinde, polisin aldığı ihbar üzerine araç içerisinde yolcu olarak bulunan İ.T’nun üzerinde yapılan aramada “7.65 mm çapında Vizör” marka tabanca ve dört adette tabancanın şarjörü içerisinde kurşun ele geçirildi.

Saat 19.30’da Lefkoşa’nın göbeği sayıla bilecek Evren Paşa Caddesi üzerinde polis tarafından gözaltına alınan İ.T ve silahı aldığı üvey kardeşi A.Ç, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Fadıl Aksun huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis çavuşu Ercan Atasay’ı mahkemeye tanık olarak dinletti.
Atasay, mahkemeye olayla ilgili bulguları aktardı.

Dört mermi, bir tabanca
Zanlı İ.T’nun, FT 683 plakalı aracı kullanan H.Ö.’nün aracı içerisinde iken, alınan ihbar üzerine yapılan aramada “Vizör marka 7.65 mm çapında tabanca ve şarjör içerisinde dört adet mermi” ele geçirildiğini aktardı.
Zanlıdan alınan gönüllü ifadede söz konusu tabancayı üvey kardeşi olan A.Ç’den aldığını söyleyen polis, zanlının mahkeme emri gereği tutuklandığını söyledi.
Atasay, silahı zanlı İ.T’nin, satmak için aldığını söylediğini de mahkemeye aktardı.

Balistik incele
Meseleyle ilgili tahkikatın yeni başladığını aktaran Atasay, silahın her hangi bir başka mesele de kullanılıp kullanılmadığına dair çalışma başlatıldığını söyledi.
Atasay, zanlıların soruşturmanın selameti açısından üç gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis yakalamasa satacaklardı
Mahkemede verilen şahadet ardından söz alan zanlı A.Ç, silahı satacağını aldığı parayı kardeşine vereceğini, polisin kendisini yakalamasını da felaket olarak değerlendirdi.

Verilen beyan ve şahadetin ardından Yargıç Fadıl Aksun, her iki zanlının da soruşturmanın selameti açısından üç gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emir verdi.

Bu haber toplam 1839 defa okunmuştur