1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. BAKIMSIZLIZLIĞI UTANDIRIYOR!
BAKIMSIZLIZLIĞI UTANDIRIYOR!

BAKIMSIZLIZLIĞI UTANDIRIYOR!

Girne’de Rum mezarlığına verilen zararın yanında mezarlıktaki bakımsızlık ve çevre kirliliği de utanç duyulan bir başka…

A+A-

Fehime ALASYA

Kimliği belirsiz kişilerce zarar verilen Girne’deki Rum mezarlığında dün zarar tespit çalışması vardı.
Rum mezarlığında yerinde inceleme yapan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, tahribatların yeni olmadığını ifade etti.

Haç yıkıldı… Bakımsızlık da utandırıyor…

Mezarlığın ana caddeye bakan giriş kapısının hemen yanında yaşanan olayda, mezarlık başındaki haç yıkılarak zarar uğratırken, bunun yoldan geçen kimliği meçhul kişi veya kişilerce yapıldığı tahmin ediliyor.
Rum mezarına verilen zararın yanında mezarlıktaki bakımsızlık ve çevre kirliliği ise utanç duyulan bir başka manzara oldu.

GÜNGÖRDÜ: “Rum Mezarlığı bakımsız ve harap… Bize hiçbir talep gelmedi”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, buranın üçe ayrılmış İngilizler, Ruslar ve Rumlar tarafından geçmiş yıllarda kullanılan bir mezarlık olduğunu dile getirerek, çevre temizliği için gerekli girişimleri başlattığını belirtti.
Tahrip edilen mezarı iki gündür mühendislerle birlikte incelediğini belirten Güngördü, özellikle Rum mezarlığının bakımsız ve harap olduğunu belirterek, bu doğrultuda kendilerine hiçbir talep gitmediğini kaydetti.
Mezarlıkta yapılan tahribatların yeni olmadığına değinen Güngördü, “Ben mezarlığın tamamına zarar verildi diye düşünmüştüm ama buradaki tahribat eski, sadece tek bir mezarın tahribatı yeni. Bu mezarlıkla ilgili çalışan bir komite var, bu komiteden bize herhangi bir talep gelmedi. Biz yine de buranın genel olarak bakım ve temizliğini yapıp, Pazartesi ve Salı günü buraları toparlayacağız” dedi.   
Güney Kıbrıs'ın resmi haber ajansı CNA'nın haberine göre, olay, bölgeyi ziyaret eden Kıbrıslı Rumlar tarafından fark edilmişti. Olayın duyulmasının ardından, Güney Kıbrıs’tan yetkililere tarihi ve dini eserlerin tahribinin sona erdirilmesi amacıyla gerekli önlemleri alması çağrısında bulunulmuştu.

 

 

Bu haber toplam 3245 defa okunmuştur
İlgili Haberler