1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. BAKANLIK ALMAYAN 3’ÜNCÜ ADAY!
BAKANLIK ALMAYAN 3’ÜNCÜ ADAY!

BAKANLIK ALMAYAN 3’ÜNCÜ ADAY!

UBP’de şu anki Genel Başkan Hüseyin Özgürgün ile birlikte ‘Genel Başkan’ adaylığını açıklayanlar 4’e yükseldi. Adayların tümünün yeni hükümette ‘bakanlık almayan’ isimler olması dikkat çekti

A+A-

 

UBP’de genel başkanlığa 4’ncü aday… Meclis Başkan Yardımcısı, UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı:

“Vefa borcunu ödemek için adayım”

 

• “Partimizde demokrasi mekanizmasının doğru ve düzgün olarak çalıştırılması hayati öneme sahiptir”

• “Ülke siyasetine ve siyasetçisine karşı güvensizliğin hat safhaya çıktı”

• “Partimizin tüm neferlerine ağabeylik yapmam yönünde gelen yoğun istekler beni son derece memnun etti”

• Üstel, 31 Ekim’de Genel Başkan seçilmesi halinde hükümet ile ilgili kararın üyeler ile birlikte verileceğini söyledi

Fayka Arseven KİŞİ

Ulusal Birlik Partisi (UBP)’nin 31 Ekim’de yapacağı kurultayda Genel Başkanlığa Meclis Başkan Yardımcısı, UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel de aday oldu. UBP’deki başkan adayı sayısı 4’e yükseldi.

Üstel, dün Golden Tulip Otel’de düzenlediği basın toplantısı ile başkanlığa resmen aday olduğunu açıkladı.

Üstel’in basın toplantısına, Üstel’e destek olan UBP’lilerin yanı sıra eşi ve çocukları da katıldı.
Destekçilerinin alkışları arasında toplantı salonuna gelen Üstel, “Ülkeme ve partime vefa borcumu ödemek için adayım” dedi.

“Ülke siyasetçisine güvensizlik”

UBP’nin geleceği ile ilgili tarihi bir sürece girildiğini ifade eden Üstel, Kurultay ile ülkenin geleceği için önemli bir değişime imza atılacağını kaydetti.

Üstel, ülkede yapılan son seçimlerinde ülke insanının değişimden yana tavır koyduğunu  ifade etti.

Ülke siyasetine ve siyasetçisine karşı güvensizliğin hat safhaya çıktığına da vurgu yapan Üstel, “Siyasete olan güvenin yeniden kazandırılması, özelde partimize genelde Kıbrıs Türk toplumuna büyük yarar sağlayacaktır” dedi.

Toplumun güven kaybının sorgulanması gerektiğine işaret eden Üstel, “Özellikle partimizde demokrasi mekanizmasının doğru ve düzgün olarak çalıştırılması hayati öneme sahiptir” ifadelerini kullandı.

Üstel, “Başta partililerimiz olmak üzere tüm kamuoyu ve halkı ile uzlaşan, katılımcı demokrasiye inanan bir UBP’ye ihtiyaç var” açıklaması da yaptı.

Çeşitli görevlerde yer aldığını da anlatan Üstel, “Bana verilen görevleri başarıyla yürüttüm yürütmeye de devam ediyorum” dedi. 

“Ağabeylik yapmam yönünde istek”

Bir süredir partilileri ziyaret ettiğini söyleyen Üstel sözlerine şöyle devam etti:
“Partimizin gidişatından hoşnut olmayan çok sayıda partilimizin olduğunu gördüm. Onlardan aldığım mesajlar doğrultusunda partimizi eski başarılı günlerine yeniden taşımak, toparlamak ve partimizin tüm neferlerine ağabeylik yapmam yönünde gelen yoğun istekler beni son derece memnun etti.

Tabandan aldığımız istekler nedeniyle Genel Başkanlığa aday olarak ülkeme ve partime vefa borcumu ödeyebilme fırsatı bulacağıma inanmaktayım.

Amacım; UBP’nin halkın yeninden ilk tercihi olmasını sağlamak. Yeni bir vizyon oluşturarak, geçmişin birikimleriyle toplumumuzun kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretmek, parti yetkili kurullarıyla, tüm sektör temsilcilerini bir araya getirip çalışma grupları oluşturmak ve radikal kararlar almaktır.”

“Kitle partisi yaratmak”

Katılımcı demokrasi anlayışı ile halkıyla yeniden kucaklaşabilen bir kitle partisi yaratmak amacında olduğunu da değinen Üstel, “UBP’yi layık olmadığı şuan ki sürecinden kurtarıp, yeniden kamuoyuna mal etmek için Ekim ayında yapılacak olan kurultayda Genel Başkanlığa aday olduğumu bir  kez daha vurgularım” dedi.  

---------------------------------------------------

‘Yapanın, yanına kaldı’

Ünal Üstel, açıklamasının ardından basının sorularını yanıtladı. UBP’deki üye tartışmalarının sorulması üzerine Üstel, “Daha katılımcı olsun diye üye sistemini geçirdik. Seçmen sayısının yüzde 20’si kadar üye olsun dedik. Ama UBP’nin aldığı oy oranı göz önüne alınmadı. Yazılan üyeler de tüzükte hedeflendiği kadar olmadı, yüzde 10’u oldu” dedi.

Yaşanan sıkıntının parti içerisinde konuşulacağını ifade eden Üstel, “1 hafta itiraz süresi var değerlendireceğiz” ifadesinde bulundu.

Siyasilere ve siyasetçilere ‘güven sorunun’ hatırlatılması yapılan Üstel’e, “siz bu sorgulamayı yaptınız mı” sorusu soruldu. Üstel, partideki güvensizlik ve disiplinsizlik ortamından bahsetti, “Siyasilere güvensizlik varsa bazı nedenleri var. Bunu ortadan kaldırmak için disiplini ve otoriteyi sağlamak lazım. Yapanların yaptıkları yanına kaldığı sürece güvensizlik arttı. UBP’nin genel başkanı olduğum zaman bu güvensizlik ortamını kaldıracağım”  açıklamasında bulundu.

‘İcraat değil, kurultay hükümeti’

31 Ekim’de Genel Başkan seçilmesi halinde hükümet ile ilgili kararın üyeler ile birlikte verileceğini söyleyen Üstel, “Gönül arzu ederdi ki kurulan hükümet icraat hükümeti olsun ama kurultay hükümetidir” dedi.

‘Polat Alemdar’a yurttaşlık verilmesini hata olarak kabul etmiyorum’!..

YENiDÜZEN, Üstel’e ‘siyasilere güvensizlik ve sorgulama’ açıklamalarını hatırlatarak, Turizm Bakanı olduğu dönemde Kurtlar Vadisi dizisi oyuncusu Polat Alemdar’ı bir günde vatandaş yapmasını hata olarak görüp görmediğini sorması üzerine,  Üstel, “Hayır hata olarak kabul etmiyorum” cevabını verdi.

Bu haber toplam 2462 defa okunmuştur