1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bakanlar Kurulu’ndan önemli kararlar
Bakanlar Kurulu’ndan önemli kararlar

Bakanlar Kurulu’ndan önemli kararlar

Bakanlar Kurulu, Cuma günü yapılacak ralli nedeniyle bazı okullarla işyerlerine idari tatil kararı yanında, havyan üreticileriyle ve esnafı ilgilendiren kararlar da aldı.

A+A-

 

• Ralli nedeniyle bazı işyerleri ve okullara idari tatil verildi

• Esnaf örgütlerine 500’er Bin TL

• Küçükbaş hayvancıların kullandığı kredilerin bir yıllık faizi Faiz Farkı Fonu’ndan karşılanacak

• LTB’ye ödenek

Bakanlar Kurulu, Cuma günü yapılacak ralli nedeniyle bazı okullarla işyerlerine idari tatil kararı yanında, havyan üreticileriyle ve esnafı ilgilendiren kararlar da aldı.
Buna göre, hayvancılara “0” faizle arpa kredisi için Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’na protokol imzalama yetkisi verildi; iki esnaf örgütünün her birine de üyelerine kullandırılmak üzere 500’er bin TL kredi sağlanacak. Ayrıca 19 Eylül Cuma günü Lefkoşa’da yapılacak Avrupa Ralli Şampiyonası nedeniyle Cumhurbaşkanlığı, Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA), Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK), Lefkoşa Türk Lisesi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Demokrasi Ortaokulu’nun idari bir kararla tatil edildiği açıklandı. Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısı saat 17.00 sıralarında tamamlandı. Toplantıda alınan kararları Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş açıkladı.
Bakanlar Kurulu toplantısında, günlük konular dışında gündemdeki konuların da değerlendirildiğini ve birtakım kararlar üretildiğini dile getiren Denktaş, geçen yıl küçükbaş hayvancıların kullandığı kredilerin bir yıllık faizinin Faiz Farkı Fonu’ndan karşılanması kararı verildiğini ifade etti.

“0 faizli arpa kredisi verilecek”
Hayvancılar için “0” faizli arpa kredisi sağlanması için ilgili bakana protokol imzalama yetkisi verildiğini söyleyen Denktaş, yarın ilk etapta Tarım Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili çalışmalarını başlatarak hayvancının “0” faizli kredisinin hayata geçirileceğini belirtti.

“Cumhurbaşkanlığı, YAGA, BHTK ve 3 okul Cuma günü tatil”
Avrupa Ralli Şampiyonası’nın bir ayağının Cuma günü Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleşeceğini anımsatan Denktaş, yolun geçeceği alan içersinde bulunan Cumhurbaşkanlığı, YAGA, BTHK Lefkoşa Türk Lisesi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Demokrasi Ortaokulu’nun Cuma günü idari bir kararla tatil edildiğini kaydederek, bu kararın herhangi bir tehlikeye yol açmamak ve orada çalışanların gidiş gelişinde problemler yaşanacağının düşündüğünden dolayı alındığını belirtti.

“Acil işi olmayan Surlariçi’ne gitmesin”
Vatandaşlara çağrıda da bulunan Denktaş, çok acil işi olmayan vatandaşların cuma günü Surlariçi bölgesinde trafiği rahatlatmak amacıyla seyahat etmekten imtina etmesi ricasında bulundu.

LTB’ye ödenek
Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ralli için yaptığı hazırlıklara karşılık 87 bin liralık ödenek çıkarıldığını söyleyen Denktaş, Futbol Federasyonu’nun protokol gereği ödemesi gereken 400 bin TL’nin de ödenmesi kararının alındığını kaydetti.

“Esnaf örgütlerine 500’er Bin TL...”
Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, bir başka kredi programının da esnaf ve zanaatkarla ilgili olduğunu açıkladı.
Denktaş, KKTC’de faaliyette bulunan tarım ve sanayi dışındaki sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerden yıllık cirosu 1 milyon liranın altında olan KKTC Esnaf ve Zanaatkarlar Merkez Birliği veya Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası üyesi esnafa ucuz finansman sağlanması için her bir örgüte 500’er bin TL aktarılacağını, projenin yürütülmesinin de Ekonomi Bakanlığı’na ait olacağını söyledi.
Denktaş, bunun yanında Bakanlar Kurulu toplantısında rutin konuların görüşüldüğünü, ileriye dönük çalışmalar yapıldığını, bu çalışmaların da su, hayvancılık ve tarımla ilgili konularda yapılan çalışmalarla devam ettirileceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1948 defa okunmuştur