1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bakanlar Kurulu toplandı
Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu toplandı

Geçen gün yapılanı daha çok günü kurtarmaya yönelik bir çaba olarak değerlendiren Başbakan Yorgancıoğlu, “umarım ben yanılırım” dedi.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na daha çok maddi katkı yapılmasının sorunları çözmeyeceğini, esas olanın Kıbrıs Türk insanın, sporcusunun kendisinin bir dünyalı olarak görebilmesini olanaklı kılmak olduğunu söyledi.

Bakanlar Kurulu bugün saat 11.30 sıralarında, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde basına yaptığı açıklamada, bugün yoğun bir gündemle toplanacaklarını belirterek, gündeme alınan konuları toplantı sonrasında açıklayacaklarını belirtti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda son yaşanan olaylar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in KKTC ziyareti ve CAS çalışanlarının bugünkü eylemini de değerlendirdi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun ülkede, futbolun önünü açmak ve ülkedeki gençlerin dünyalı birer sporcu olması adına çalışmalar yaptığına işaret eden Başbakan Yorgancıoğlu, geçmişte kendilerinin bu çalışmalara başkalarının hilafına rağmen destek verdiklerini ve bu duruşlarını sürdürdüklerini anımsattı.

Sorunun sadece üçüncü ülkelerden kaynaklanmadığını ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu,  Türkiye’nin FIFA’ya üye olması nedeniyle de aynı sıkıntıların yaşandığına dikkat çekti.

“DEMİRÖREN’İN ZİYARETİ SORUNU GÖRÜŞME ADINA BİR BAŞLANGIÇ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in KKTC’ye ziyaretinin sorunu görüşme adına bir başlangıç olarak değerlendirilebileceğini belirterek, ancak ortada sorunun çözülmesi konusunda net bir durum olmadığını vurguladı.

Olayın sadece finansal olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na daha çok maddi katkı yapılması bu sorunu çözmez. Esas olan Kıbrıs Türk insanın, sporcusunun kendisinin bir dünyalı olarak görebilmesini olanaklı kılmaktır” dedi.

Geçen gün yapılanı daha çok günü kurtarmaya yönelik bir çaba olarak değerlendiren Başbakan Yorgancıoğlu, “umarım ben yanılırım” dedi.

Kıbrıs Türk futbolcularının uluslararası spor camiasının bir parçası olma şansına erişmesi temennisinde bulunan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bu nedenle amaç ve hedefin de buna yönelik olması gerektiğini kaydetti.

Sporunun gelişmesi için dünyayla yarışacak koşullara ulaşılması gerektiğini belirten Başbakan Yorgancıoğlu, kendilerinin bu koşulların yaratılması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.  

CAS ÇALIŞANLARININ EYLEMİ…

CAS çalışanlarının Başbakanlık önünde yaptığı eylemi de değerlendiren Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “bir önceki hükümetten kalan zorlukları aşmaya çalışıyoruz” cümlesini kullanmayı hiç sevmediğini belirterek, ancak bazı durumlarda bunu kullanmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, narenciyede bir önceki hükümetin bıraktığı borçları ödedikleri için 2014 yılında sıkıntı yaşadıklarını, sütte de bir önceki hükümet döneminin gününden önce tükettiği doğrudan gelir desteklerini ödemek zorunda kaldıkları için 2014’te sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

CAS çalışanları döneminde de benzer bir durumun yaşandığını ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, “Fiilen Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanı olup, CAS’a aktarılan ve KTHY yönetim kurulu ile sendika arasında imzalanan ‘CAS’ın başına bir şey gelirse siz KTHY personeli sayılacaksınız’ sözleşmesi nedeniyle o statüde olanları işe almak durumunda kaldık” dedi.

Sistemsizliği yürütmek durumunda kaldıklarına dikkat çeken Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bir sonraki hükümete böyle sorunlar bırakmak istemediklerini kaydetti.

Kendileri dışındaki iradeyle oluşan hakların veya sözlerin yerine getirilişi sonunda yaşadıkları sıkıntıları bir başka zamana aktarmak düşüncesinde olmadıklarını vurgulayan Yorgancıoğlu, CAS çalışanlarının taleplerini yerine getirirlerse, bir çok yerde çalışanların benzer talepleri olabileceğini, devlet güvencesi isteyeceklerini söyledi.

“BİRİNCİL HEDEF YENİ BİR ORTAK BULUNMASI”

CAS’ı Havaş’tan devralırken birincil hedeflerinin yeni bir ortak bulunması olduğunu söylediklerini anımsatan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CAS’ta yapılması gerekenin, hizmet verme kabiliyetini, kapasitesini arttıracak yeni ortaklar bulmak olduğunu vurguladı.

İlgili bakan ve sorumlunun imkanları zorlayarak, bunu yapması gerektiğine dikkat çeken Başbakan Yorgancıoğlu, CAS’ın bugünlere gelmesindeki sorumlulardan birinin de sendika yöneticileri olduğunu düşündüğünü belirtti.

CAS’ı bugüne getiren olaylardan bir tanesinin, bazı hizmetleri vermeyi reddeden sendika yöneticileri olduğunu belirten Başbakan Yorgancıoğlu, “CAS çalışanlarının işten durdurulacakları iddiasıyla hizmet vermeyi reddettikleri için tüm havayolu şirketleri sözleşmelerini iptal etmiştir. O nedenle orada çalışan arkadaşların bunu da gözeterek, hizmetin sürekli ve kaliteli olması adına özen göstermeleri gerekir” dedi.

“CAS ÇALIŞANLARININ TALEPLERİNİN KARŞILANMASI MÜMKÜN DEĞİL”

CAS çalışanlarının, devlet güvencesi isteme ve bunu protokolle karar altına alma taleplerinin karşılanmasının mümkün olmadığını söyleyen Başbakan Yorgancıoğlu şöyle devam etti:

“CAS çalışanları zaten kaç aydır devletin yaptığı katkıyla ödeniyorlar. Bunu yazılı bir senete dönüştürmek mümkün değil. Bunu yapmak, bizden önceki hükümetin bize bıraktığı sorumlulukları, bizden sonraki hükümetlere bırakmamız anlamına gelecek. Bu şekilde bir yere varmamız mümkün değildir.”

(tak)

Bu haber toplam 1728 defa okunmuştur